Skocz do zawartości

Telefon do +\- 120 zł dla starszej osoby

Recommended Posts

Witam, moi rodzice chcą sprezentować telefon dla mojej babci, ponieważ za 2 tygodnie kończy urodziny. Nie ma ona w ogóle telefonu komórkowego tylko zwykły. Nie będę owijał w bawełnę z racji, że wiadomo starsza osoba gdzieś wyjdzie, poczuje się źle itp.. Szukam telefonu tak jak napisałem w cenie około 120 zł ew. 150. Telefon musi mieć duże czytelne przyciski, oraz jeśli się da duży ekran. Ogólnie w telefonach się orientuję, ale nie w tym segmencie dlatego się zwracam z pomocą który wybrać. Słyszałem, że są telefony, które "mówią" jak się przyciśnie przycisk np " pięć" , ale nie wiem czy są dostępne takie w tej cenie. 

Nie będę zakładał oddzielnego tematu bo zrobię tylko śmietnik. Szukam power banka, ładować będę telefon LG Swift L9 II jeśli się nie mylę 2150 mAh. Również w power bankach się nie orientuję, a jednak stwierdziłem, że często by mi się przydał. Ogólnie słyszałem opinie znajmomych, że power banki szybko się psują, nie wiem czy to prawda czy nie, ale chyba mają określoną ilość cykli ładowań (?). Cena to wstępnie 100 zł. Czy w tej cenie są już jakieś porządniejsze czy jednak szkoda zachodu szukania dobre power banka w tej cenie. Co z awaryjnością. 

Dziękuję z góry za wszystkie wypowiedzi. 

Czy jest możliwość, że jak spadł mi telefon ( szybka się zbiła ) i przy okazji wypadła bateria, mogła ona stracić na wydajnośći. Chodzi mi o to, że może jestem przeprawżliwiony, ale słabiej trzyma 

Edytowane przez Taflun

My phone na pewno znajdziesz, są nawet tańsze.

Te z dużymi przyciskami. dla babci będzie idealny.

Przeglądnij sobie pierwsze zdjęcia, coś takiego:

https://www.google.pl/search?q=my+phone+senior&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi3nYbs-8_JAhXpnXIKHUhsBmcQsAQIIQ&biw=1920&bih=955

Edytowane przez BuryZenek

Dzięki ! Chciałem na końcu się tylko zapytać   spadł mi telefon ( szybka się zbiła ) z wysokości około 1.5m i przy okazji jak to przy upadkach wypadła bateria. Może jestem przewrażliwiony, ale zauważyłem od tego czasu spadek żywotności baterii czy jest to możliwe przy takim spadnięciu telefonu ? 

Co do power banku zdecyduję się raczej na Xiaomi 10000 mAh.