wysok 0 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Tak jak w temacie , jakie słuchawki polecicie (z karta dzwiekowa) do grania (chodzi o pozycjonowanie). Może : HD380 + jaka karta ? K530 + jaka karta ? Cale + jaka karta ? Procek I7 930 PLyta Msi pro-e Gtx 470 6gb ram w 1600. Najlepiej byłoby się wyrobić w 400zł (nie licząć karty). ^-jeśli to ma jakieś znaczenie aczkolwiek wątpie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 to znaczy ze poszukujesz słuchawek i karty dźwiękowej jaki budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Najlepiej sluchawki wraz z karta dzwiekowa np: Logitech g35 http://allegro.pl/nowe-logitech-g35-slu ... 20123.html Siberia v2 7.1 usb http://allegro.pl/steelseries-siberia-v ... 43869.html Platronics gamecome 777 http://allegro.pl/plantronics-gamecom-7 ... 53496.html Ostatecznie mogą być oddzielnie (karta + sluchawki z mikrofonem) Budzet do 400/500zl. Dodam że będą one do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 KUP STEREO!!!! Żadne badziewia 5.1 7.1 ITP Co do karty to się nie wypowiadam, mam X-FI pierwszy model, nie jakieś okrojone G**** i jestem zadowolony a gram w FPS'y po sieci nałogowo od 5 lat. Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ok a więc co polecisz ? Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXII 1 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ostrowin ma racje!!! Polecam Creative Aurvana Live - (CAL) świetne wyodne dobre i zajefajnie brzmią do tego Xi fi titanium lub xonar dx i można w końcu coś obejrzeć czy pograć - różnica kolosalna w porównaniu do moich starych słuchawek własnej konstrukcji Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 A co powiedzieli byście na zestaw AKG K530 + Xonar Dx ? Lub jaka dzwiekowka do nich ? Zda się do grania i sluchania ;p ? Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Lub jaka dzwiekowka do nich ?lub jaki wzmacniacz sluchawkowy zamiast dzwiekowki... Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 za około 400 zł najlepszy zestaw to: Xonar DX + CAl! Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Lub jaka dzwiekowka do nich ?lub jaki wzmacniacz sluchawkowy zamiast dzwiekowki... prędzej DAC'a chociaż wzmacniacz słuchawkowy też nie jest zły tylko nie wyrobił by się z kasą, a tak to może poszukać jakiegoś używanego DAC'a za 250-300 zł i kupić do niego HD215/380pro czy też dobre są akg k530 ale one mają bardzo słaby bass .... jeden ich minus jeżeli kolega nie chce się bawić w DAC to w grę jedynie wchodzi DX/D1 oraz HD380pro tutaj masz ich recenzję http://forum.mp3store.pl/topic/62339-se ... d-380-pro/ << bdb, co do gier DX posiada różne bajery ( nie chce mi sie wypisywać bo chory jestem ) tzn. funkcję która pokaże pazur właśnie przy grach, i to rewelacyjny pazur ( niby taki Combat Arms a dzięki DX czy DS słychać o wiele dźwięków więcej, masz przestrzenność dzięki której słyszysz kto gdzie i z czego do ciebie strzelają ) tutaj masz obszerną recenzję tej karty graficznej http://pclab.pl/art32279.html ogółem zestaw ten co podałem wyżej by wystarczył ci na długie lata chyba że stał byś się audiofilem ale to już inna bajka edit : @up uja prawda CAL'e to tania podróba nadająca się tylko do muzyki "metalowej" ... lepszym wyborem jest HD215+DX czy k530+DX ale jak pisałem k530 ma płaski bass Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Po co kombinować i bawić się w wzmacniacze I DAC'ki. :oops: Xonar podobno jest kozacki choć go nie słuchałem.Jak tylko do grania to HD555 się nadadzą, ale jeżeli słuchasz choć trochę muzyki to odpuść sobie.Najlepiej to wybierz się do jakiegoś salonu audio na odsłuch żebyś potem nie był zawiedziony. Cytuj Link to post Share on other sites
jogin211 1 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 zalecam jednak słuchawki stereo a nie zadne fajerwerki pokroju 5.1 etc Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 prędzej DAC'a dac to substytut karty dzwiekowej. ani jedno, ani drugie nie nosi znamion wzmacniacza sluchawkowego. ja sie powoli poddaje, z taka masa nie wygram , ale nie wiem co Wy macie z tymi kartami... to, ze ich wydajnosc pradowa i "kultura" pracy jest troche lepsza niz integr to jasne. jednak sluchawki wymagajace wzmacniacza sluchawkowego graja na nich troche mniej "do du*y" i to wszystko. sluchawki nie wymagajace wzmacniacza zagraja na obu, lepiej na karcie (dopowiem, zeby mnie Arek nie zakrzyczal). Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ok powiedzmy że mam juz xonara ( to już pewniak ) i teraz tylko sluchawki do 300zl. jak Jozio pisze że wybrał by Hd380 albo k530 , które wolicie i dlaczego ? Niby w k530 jest słaby bass , ale chyba i tak będzie znacznie lepszy niż w Creative hs 980 na integrze racja ? Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ok powiedzmy że mam juz xonara ( to już pewniak ) i teraz tylko sluchawki do 300zl. jak Jozio pisze że wybrał by Hd380 albo k530 , które wolicie i dlaczego ? my wolimy inne w Twoim budzecie szukalbym otwartych/polotwartych jesli z takich sie przesiadasz (chyba, ze zalezy Ci na izolacji). Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ok powiedzmy że mam juz xonara ( to już pewniak ) i teraz tylko sluchawki do 300zl. jak Jozio pisze że wybrał by Hd380 albo k530 , które wolicie i dlaczego ? my wolimy inne w Twoim budzecie szukalbym otwartych/polotwartych jesli z takich sie przesiadasz (chyba, ze zalezy Ci na izolacji). Czemu szukałbyś takich ? Az tak mi nie zalezy ;P Podaj co Ty byś kupil. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Masz, sobie poczytaj, pomoże w wyborze. http://www.techfanatyk.net/polecane-slu ... -muzyczne/ Na pewno nie objedzie się bez dobrej karty muzycznej, DX napędzi dużą część z nich. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Dobra karta +: http://www.stax.co.jp/Export/SRS4170e.html Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Czemu szukałbyś takich ? Az tak mi nie zalezy ;P Podaj co Ty byś kupil. szukalbym takich, bo sam sie kiedys z otwartych na zamkniete przesiadlem. miesiac lub dluzej bedziesz sie przyzwyczajal. zamkniete, proponowane wczesniej, z pewnoscia zagraja lepiej od Twoich poprzednich, jednak bolu glowy po 1 godzinie sluchania/grania nie mozesz wykluczyc. zmiana otwartych na otwarte niesie za soba tylko i wylacznie zmiane jakosciowa bez skutkow ubocznych. zeby nie wywazac drzwi posluchalbym najpierw hd555 i k530, jak nie podejda to szukaj dalej, jednak mysle ze nie bedziesz musial. z zamknietych rzecz jasna tez bedziesz zadowolony, ale nie od razu Vox: moze te: http://www.audioreview.com/mfr/sennheis ... 50crx.aspx tylko ciezko dostac, cholera Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Akurat HD 380 pro są bardzo wygodne, pomimo zamkniętej budowy. Nie uogólniałbym. Grado SR60 są otwarte, a niewygodne. PX 100 otwarte, niby wygodne, ale jednak po dłuższym czasie ucho potrafiło boleć. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Akurat HD 380 pro są bardzo wygodne, pomimo zamkniętej budowy. Nie uogólniałbym. Grado SR60 są otwarte, a niewygodne. PX 100 otwarte, niby wygodne, ale jednak po dłuższym czasie ucho potrafiło boleć.ja nie o uchu, poceniu, ucisku, a o samej roznicy konstrukcyjnej. w zamknietych jest jak z palcami w uszach i puszczonej muzyce, odcinaja od swiata, jak ktos wczesniej nie mial doczynienia z taka konstrukcja to na bank bedzie "oszolomiony" przy pierwszych odsluchach. Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Zobaczyłem teraz temat : http://www.techfanatyk.net/polecane-slu ... e-do-gier/ I teraz znowu sie zastanawiam co jednak kupic ;/ Ale wezmę Akg k530 + xonara dx , chyba że mnie namówicie na coś innego ;] Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 k530 maja lekkie i przestrzenne brzmienie, hd555 wiecej basu a mniej owej przestrzennosci i szczegolowosci. wybor nalezy do Ciebie... Cytuj Link to post Share on other sites
wysok 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Chce by ten Xonar Dx mógł wycisnąć max z tych sluchawek... więc które ? Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Chce by ten Xonar Dx mógł wycisnąć max z tych sluchawek... więc które ?dx nie wycisnie maxa z zadnych sluchawek, ale obie pary napedzi. jesli chcesz wyciskac maxa to konieczny bylby odpowiednio dobrany wzmacniacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts