sonya8d3 0 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Cześć! Chciałbym oczyścić telefon, a co za tym idzie, chciałbym zgrać zdjęcia z niego. Chcę mieć wszystkie i bez powtórzeń, że zdj to samo a zdjęcie z racji tego że jest z innego folderu to ma inną nazwę. Jest jakiś folder po podłączeniu do komputera, że jak zgram z niego zdj to mam pewność, że są wszystkie? Jeśli ma to znaczenie to korzastem z Xperii T3. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Zdjęcia przeważnie lądują w telefonie w katalogu DCIM. Przekopiuj go kabelkiem USB i powinieneś mieć wszystkie zdjęcia. Potem ewentualnie przelicz, czy ilość się zgadza z liczbą w systemowej galerii. Cytuj Link to post Share on other sites
sonya8d3 0 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Znalazłem już sposób --> Sony PC Companion. Tam mam opcję przeniesienia zdjęć/muzyki na komputer na czym mi zależało. Wszystko zniknęło z telefonu a pojawiło się na komputerze. Dziękuję jeszcze raz; ] Cytuj Link to post Share on other sites
Tomia_88 0 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Poza folderem DCIM, który dotyczy nie tylko telefonów, ale i ogólnie aparatów cyfrowych, radziłabym też przekopać sie przez inne foldery z nazwami w stylu Galeria, Media, Obrazy. Bywa, że zapisujemy jakieś zdjęcie z mmsa, którego dostaliśmy i często nie ląduje ono w folderze DCIM, tylko innym. Bywa, że aparat losowo wybiera sobie lokalizację. Ja czyszcząc stary telefon zdziwiłam się, w jakich miejscach miałam poupychane zdjęcia. Jak już je znajdziesz to bluetooth jest idealny do przerzucania. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Android ma to do siebie, że robi b****l w plikach. Zdjęć szukaj w folderach (podaję na przykładzie SGS5 którego akurat mam pod ręką): -Aparat (DCIM) -Pictures->Screenshots (i cały folder Pictures w zasadzie) -Download -Studio (jeśli jakieś fotki obrabiałeś) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts