Moderator 9 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Polecacie ONKYO INTEGRA A-8850 ? wzmacniacz bedzie podpiety do kompa w ktorym jest integra (dlatego nie wiem czy to dobry wybor) a zastosowanie to sluchawki a kiedys Stereo zależy mi na dobrej przestrzenności i mocnym basie ewentualnie jakiś inny wzmacniacz Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Moderator Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Czyli chcesz kupić wzmacniacz żeby Ci wzmocnił lichy dźwięk z Integry żeby był głośniejszi i żebyś słyszał przez to bardziej że jest do D....? Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Nie, ja chce żeby komp przesłał surowy dźwięk a wzmacniacz robił resztę..... (ale czy tak się da) Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Jak podłączysz to optykiem albo USb To wtedy będziesz miał "surowy dzwiek" Ale tu się zaczyna problem bo widzę że ten wzmaka nie ma nic takiego Więc pogonisz słabej jakości dźwięk (zależy jaka masz integre) w formie analogowej na wzmaka wzmaka ten sygnał wzmocni i nada mu swój charakter brzmieniowy ale nie polepszy go w żaden sposób bo Integra dość słabo przerobi dźwięk cyfrowy na analog grać będzie to grało ale co do jakości no cóż może być dużo lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 a jaki wzmacniacz polecisz? tym wejsciem optyczym zalezy mi zeby byl w takiej samej klasie (jak ten podany wyżej) Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Na wzmaka co się nie znam Zacznijmy od podstaw w kompie masz dźwięk cyfrowy na słuchawki i na głośniki musi iść analog i teraz Albo to zrobi karta dźwiękowa albo wzmacniacz Możesz kupić kartę dźwiękowa podpiąć słuchawki i będzie git. Potem dokupić wzmaka albo jeśli już masz ten z tematu to podpiąć go pod kartę dźwiękowa i na głośniki Albo kupić wzmacniacz z wbudowanym dac(czyli urządzenie zmieniającym cyfrowy w analogowy) połączyć to z kompem optykiem i na głośniki i do wzmaka słuchawki Tylko tak daci są różne jednym idzie lepiej innym gorzej różnią się jakością porostu dziurki na słuchawki w wzmacniaczach słuchawkowy chyba też grają różnie jedne lepiej inne gorzej Tak ze pytanie ile masz kasy jaki sprzęt już posiadasz i co chcesz osiągnąć Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Nie chce kupywać karty dzwiekowej ,chce osiagnać miesiste bassy i szeroka scene i wolałbym żeby wzmak miał wbudowane dac wzmacniaze sony maja wejscia na usb ale nie wiem czy są dobre (i czy znajde używane) (chodzi mi o te nowe modele jakie są na stronie producenta) a sprzęt to słuchawki sennhiser HD 6 mix a potem kupie kolumny (ale to potem) dlatego chce zebym ten wzmacniacz miał na długo Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 No to musisz już pytać kogoś innego ja na wzmakach się nie znam Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 a kogo? jak ich tu sprowadzić? (: Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Wzmacniacz stereo do słuchawek to kiepski pomysł, przeważnie takie wzmaki dziurką na słuchawy nie odbiegają integrze, przede wszystki jakie masz słuchawki, podaj model i budżet do wydania, podstawowe dac'i bardzo dobrze grające to fiio e10k i audiotrak prodigy cube, podłączasz je kablem usb do kompa i do nich słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 1. Metraż pomieszczenia. 2. Wzmacniacz z wbudowanym DAC to nienajlepszy pomysł bo... jedno i drugie będzie kiepskie. 3. Onkyo podłączony do integry i tak będzie grał do du*y. 4. Słuchawki podłączone pod Onkyo też będą grały do du*y. Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 1 Potem podam (tylko przypomnij ) 2 nie mam dobrego źródła i nie chce go kupywać 3 już wiem dzięki 4 Ok Więc jaki wzmacniacz Stero polecisz Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Nie masz do repo źródła i nie chcesz go mieć Ale bas chcesz mieć miesięcy i dobry z gównianego źródła i z gównianego mp3 takiego nie osiągniesz więc idź kup byle co byle łupało po chałupie Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 czy ja powiedzialem ze mp 3 ( w flack u sluchac bede ) no właśnie NIE CHCE GO MIEĆ wiec dobrze napisałem dlatego chce mieć wbudowane dac czy cos takiego więc idź kup byle co byle łupało po chałupie czy ja powiedziałem żeby tu łupało? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Więc jaki wzmacniacz Stero polecisz Żodyn bo pierw kupuje się kolumny a potem do nich wzmacniacz. Dodatkowo żodyn nie zagro basem z integry a i żodyn jaki znam nie ma dobrego DAC a jak już ma to ceny mają 3 (trzy) zera. Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 (edytowane) właśnie przepraszam ze nie podałem ceny,chce użwyany wzmacniacz narazie do słuchawek (za pare miesiecy kupie kolumny bo pieniedzy ni ma) więc chce używany wzmacniacz stereo! nowy może i nawet 4 k zlotych kosztowac nowy ALE JA CHCE UŻYWANY. a jak już to jakie do żródło? Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Moderator Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ale beton z Ciebie nieprzeciętny, kwotowo podaj ile masz do wydania ale piszemy Ci że to będzie ciulato grało a Ty dalej swoje, słuchawki podłącz bezpośrednio do integry, będzie tak samo grało jak z tego wzmaka stereo a wzmak możesz kupić później razem z kolumnami. Albo jesteś głupi albo trolem bo już nie wiem co o twoich odpowiedziach myśleć. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 a jak już to jakie do żródło? Wybierz sobie: http://www.audiofanatyk.pl/polecane-daci-i-karty-dzwiekowe/ Poza tym: pierw kupuje się kolumny a potem do nich wzmacniacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ok w razwie watpliwosci napsize http://allegro.pl/przepiekna-wieza-marantz-wzmacniacz-cd-tuner-i5851224222.html opłaca sie kupic taki zestaw? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 beton Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 (edytowane) a HARMAN KARDON HK 970 Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Moderator Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Widzę że nie dociera do Ciebie to co napisałem wcześniej. Po jaki uj Ci wzmacniacz skoro nie masz kolumn a słuchawki zagrają z niego tak samo jak z integry? Nie potrafisz przetworzyć tej informacji? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 a jakie źródło proponujesz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Wybierz sobie: http://www.audiofanatyk.pl/polecane-daci-i-karty-dzwiekowe/ Cytuj Link to post Share on other sites
Moderator 9 Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 widze i ten NoFurce HDP jest fajny i może go wybiore ,jeszcze znalazem denona PMA 50 ale nie wiem czy jest dobry Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts