kajtek. 11369 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Dlatego cała dyskusja póki co nie ma sensu. Nie wiemy jakie będą ceny, Ja tutaj jakiegoś wielkiego spadku ceny i7 6700k nie będę się raczej spodziewał. Obecnie i5 6600K jakoś trzyma fason. Z dostępnością CPU raczej też problemów nie ma więc jedynie kosmetyka ceny oparta o kurs walut ale to też jeszcze nie tak do końca z przełożeniem 1:1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pajlok 0 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Z tego co czytałem to właśnie wina tego że Intel nie wyrabia z dostawami + kurs dolara + święta i wyprzedaż magazynów. Podobno po nowym roku mają stanieć, mam taką nadzieję. Tak więc temat nieaktualny do stycznia kiedy to kupię procesor i będę szukał płyty i konkretnych pamięci. Dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Michuu93 0 Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Odświeżam temat, udało mi się kupić i7-6700k po promocyjnej cenie, teraz potrzebuję płyty głównej i pamięci RAM. Chciałbym za płytę i pamięci zapłacić nie więcej niż 1300zł brutto. Co do pamięci, myślałem nad 2x8GB DDR4 3000MHz ale najpierw musiałbym wybrać płytę aby dobrać do niej RAM. Jakie płyty polecicie na tą chwilę za ok. 700zł na Z170? Fajnie byłoby gdyby był Dual BIOS, zależy mi też na żywotności płyty więc dobra sekcja zasilania i kondensatory będą kolejnym plusem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts