Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moim zdanie moto i spirit są podobne jeden i drugi ma wady i zalety ale tek jest zawsze bo nie ma rzeczy idealnych. Do Neta większy ekran spirita i wyższa rozdzielczość będą lepsze. Mi bardziej podoba się też z wyglądu. Według testów z netu dłużej też działa na baterii

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/lg-spirit-4g-lte-test.html

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/motorola-moto-e-lte-2015-test/strona/23768.html

Różnica to ponad godzina. Jak robisz góry to moto e nie ma diody led.

Moto też ma pewnie jakieś zalety.

Moto ma zaletę. I to całkiem sporą w tym przedziale cenowym. Mianowicie czystego androida bez nakładek. Dzięki temu chodzi szybciej i płynniej. Do tego lepsze wsparcie producenta.

Chociaż jakbym miał kupować, to chyba też spirita ;)

Moto wydaje się dosyć mała i szeroka, natomiast od spirita trochę ciągnie plastikiem xd

Ogólnie jeśli zdecydujesz się na spitrita to polecam Ci rozejrzeć się za jakimś innym launcherem ze sklepu play, bo oryginalnemu może sie trafić zwiecha raz na jakiś czas. W tej cenie chyba jedynym minusem motki jest brak diody.

Którego byś nie wybrał, powinieneś być zadowolony :)

po co przepłacać za androida w tej cenie serio...
nawet jak kupicie najpłynniejszy telefon za 500zł na androidzie to nijak się będzie miał do takiej Lumii 640...
Ktoś się uczepi androida i już wtedy "tylko android".. a bądźmy otwarcie na technologie, bardziej rozwojowi.. Nie stójmy w miejscu!
Ja sam przesiadłem się kiedyś z androida ryzykując i miałem Lumie i doznałem szoku ! miałem sporo androidów i teraz LG G3 z 3gb ram. Lumia 640 była szybsza w interfejsie i podstawowym działaniu ! nie wyrabiała tylko troche w grach.. ale fejsy internety instagramy poczta itp śmigały aż miło ! i szczerze mówiąc jeśli opcja w Windows Mobile 10 z instalowaniem apek z androida się sprawdźi i ją dopracują to mój następny telefon to będzie na pewno Lumia ! 

Co znaczy stać w miejscu? :P Ja to rozumiem jako trwanie przy starszej technologii a nie zmianie systemu xd

WP i Android to 2 różne światy (o czym sie przekonałem). Można to porównać do Windowsa i Linuxa. Raczej ciężko jest się przestawić z androida na (póki co) tak ograniczonego wp, aczkolwiek nie mówię, że jest to niemozliwe, po prostu trzeba się przyzwyczaić do paru braków względem androida ;)

Edytowane przez KamWi

Witam, tak czytam ten temat, ponieważ też zastanawiam się nad tymi 2 modelami dla Żony, obecnie ma Samsung GT-I8190N i jest strasznie wolny. Używa telefonu do neta (głównie facebook, whatsap) i zdjęć, niedługo urodzi się synek więc pewnie jeszcze więcej zdjęć będzie robiła, a może jeszcze jakiś inny polecacie?

Który będzie dłużej wspierany?

Chyba że może lepiej dołożyć stówę i kupić moto g2 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5837651269

Edytowane przez zuku83

Ja z Samsunga jestem zadowolona, Motorola powiem szczerze leży w domu i nie jest używana, tylko traktowana jako telefon awaryjny w razie, gdyby inny padł. Nie mam dobrych opinii o Motoroli czy LG bo i z jednym i z drugim najeździłam sie sporo do serwisów. Samsung, którego mam już półtora roku na razie nie zrobił mi żadnej niemiłej niespodzianki. Do 500 złotych zaszaleć się nie da, jeśli szukasz nowego telefonu.