michal1919 0 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam.Szukam nowego telefonu +/- 500zł, zależy mi przede wszystkim aby w miarę płynnie chodził, wiadomo, w tej cenie cudów nie oczekuje. Płynne przeglądanie internetu, fb, poczta. W grę wchodzi tylko android. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Moto E 2 generacji Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Mam podobny problem i zastanawiam się pomiedzy moto e 2 lte a lg spirit 4g lte i ten lg bardziej mi się podoba. Ma wymienną baterię, lepszą rozdzielczość, diodę led. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 A Motorola czystego androida więc nie ma co zamulić. Mniejsza rozdzielczość w tej cenie też na plus bo wyższa bardziej obciąża procesor a na ten rozmiar ekranu jest to akceptowalne. Coś za cos Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Rowniez chodzi o wyglad motka jest troche pekata xalezy kto co lubi. Cytuj Link to post Share on other sites
michal1919 0 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 są jeszcze inne warte uwagi telefony? Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Spróbuj dołożyć do Meizu M2Motorola lepsza od LG Spirita Cytuj Link to post Share on other sites
michal1919 0 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 mozecie napisac dlaczego akurat motorola? Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Moim zdanie moto i spirit są podobne jeden i drugi ma wady i zalety ale tek jest zawsze bo nie ma rzeczy idealnych. Do Neta większy ekran spirita i wyższa rozdzielczość będą lepsze. Mi bardziej podoba się też z wyglądu. Według testów z netu dłużej też działa na baterii http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/lg-spirit-4g-lte-test.html http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/motorola-moto-e-lte-2015-test/strona/23768.html Różnica to ponad godzina. Jak robisz góry to moto e nie ma diody led. Moto też ma pewnie jakieś zalety. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Moto ma zaletę. I to całkiem sporą w tym przedziale cenowym. Mianowicie czystego androida bez nakładek. Dzięki temu chodzi szybciej i płynniej. Do tego lepsze wsparcie producenta. Chociaż jakbym miał kupować, to chyba też spirita Cytuj Link to post Share on other sites
KamWi 8 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Moto wydaje się dosyć mała i szeroka, natomiast od spirita trochę ciągnie plastikiem xd Ogólnie jeśli zdecydujesz się na spitrita to polecam Ci rozejrzeć się za jakimś innym launcherem ze sklepu play, bo oryginalnemu może sie trafić zwiecha raz na jakiś czas. W tej cenie chyba jedynym minusem motki jest brak diody. Którego byś nie wybrał, powinieneś być zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 po co przepłacać za androida w tej cenie serio...nawet jak kupicie najpłynniejszy telefon za 500zł na androidzie to nijak się będzie miał do takiej Lumii 640...Ktoś się uczepi androida i już wtedy "tylko android".. a bądźmy otwarcie na technologie, bardziej rozwojowi.. Nie stójmy w miejscu!Ja sam przesiadłem się kiedyś z androida ryzykując i miałem Lumie i doznałem szoku ! miałem sporo androidów i teraz LG G3 z 3gb ram. Lumia 640 była szybsza w interfejsie i podstawowym działaniu ! nie wyrabiała tylko troche w grach.. ale fejsy internety instagramy poczta itp śmigały aż miło ! i szczerze mówiąc jeśli opcja w Windows Mobile 10 z instalowaniem apek z androida się sprawdźi i ją dopracują to mój następny telefon to będzie na pewno Lumia ! Cytuj Link to post Share on other sites
KamWi 8 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Co znaczy stać w miejscu? Ja to rozumiem jako trwanie przy starszej technologii a nie zmianie systemu xd WP i Android to 2 różne światy (o czym sie przekonałem). Można to porównać do Windowsa i Linuxa. Raczej ciężko jest się przestawić z androida na (póki co) tak ograniczonego wp, aczkolwiek nie mówię, że jest to niemozliwe, po prostu trzeba się przyzwyczaić do paru braków względem androida Edytowane 10 Grudnia 2015 przez KamWi Cytuj Link to post Share on other sites
zuku83 0 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, tak czytam ten temat, ponieważ też zastanawiam się nad tymi 2 modelami dla Żony, obecnie ma Samsung GT-I8190N i jest strasznie wolny. Używa telefonu do neta (głównie facebook, whatsap) i zdjęć, niedługo urodzi się synek więc pewnie jeszcze więcej zdjęć będzie robiła, a może jeszcze jakiś inny polecacie? Który będzie dłużej wspierany? Chyba że może lepiej dołożyć stówę i kupić moto g2 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5837651269 Edytowane 13 Grudnia 2015 przez zuku83 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomia_88 0 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Ja z Samsunga jestem zadowolona, Motorola powiem szczerze leży w domu i nie jest używana, tylko traktowana jako telefon awaryjny w razie, gdyby inny padł. Nie mam dobrych opinii o Motoroli czy LG bo i z jednym i z drugim najeździłam sie sporo do serwisów. Samsung, którego mam już półtora roku na razie nie zrobił mi żadnej niemiłej niespodzianki. Do 500 złotych zaszaleć się nie da, jeśli szukasz nowego telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts