Adam1221 10 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam.Kupuję smartfon.Nie spinam się zbytnio,by dokonac zakupu na już,jednakże mam już $ na to,i chciałem spytać czy lepiej sprzęt za ok. 1000zł kupić teraz,przed świętami,czy po ? Ceny po świętach spadną ? Dodam że kupuję nówkę z RTV **** *** Nie jestem zbyt obeznany w kontekście zmian cen,więc proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
luk4so 47 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Co przyniesie rok 2016??? Nikt nie wie.Nasz rynek elektroniczny jest uzależniony od wahań waluty USD i EURO.Cena jak widzisz w ostatnim czasie za Dolar jest kolosalna, Euro bez wyraźnych zmian. Z tego co ostatnio czytałem, są obawy że DOLAR od 2016r. podrożeje, a więc i elektronika. Jednak nie jest to pewne.To jak gdybanie przy Rosyjskiej Ruletce, strzeli czy nie strzeli.Jest natomiast coś, co jest pewne. Twój upatrzony smartphone z czasem będzie taniał, ponieważ będzie się starzał Ale czy tanieć będzie dość szybko byś coś na tym zaoszczędził? Nie wiem Co mogę polecić? Posprawdzaj różne sklepy www (często nie posiadają sklepów stacjonarnych i w związku z tym odchodzi pewna część marzy) zajmujące się sprzedażą elektroniki. Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Kupic przed ;D zabawka na swieta bedzie chociaz ;D Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Przed świętami są mityczne promocję ponieważ klient i tak kupi bo święta, lepiej kup po świętach. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Kup teraz,albo po świętach. Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Cóż. Niejednoznaczne odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
tomix1996 15 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Tak jak użytkownicy wyżej napisali nie wiadomo czy ceny pójdą w górę lub też w dół. Kupisz przed świętami to będziesz miał "zabawkę" na Święta i myślę, że nie ma co czekać. Ceny wymarzonego produktu zaraz po Świętach raczej nie pójdą drastycznie w dół, że będziesz żałował wydanych pieniędzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Najlepiej jakby kupił teraz,zresztą ma już kasę na smartfona,a po świętach w sumie niewiadomo jak to będzie z tymi cenami.Poza tym tak jak już napisali inni będziesz miał "zabawkę" na święta:) Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Okej,dzięki.Rozbiję skarbonkę,przeliczę monety i dam osobny post w sprawie odpowiedzi profesjonalistów co wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jako ze pracuje w sklepie podobnym do rtv agd to moge smialo powiedziec zebys sie wstrzymal z zakupem. Prawdziwe promocje sa na koniec listopada nastepnie sa podwyzki cen by potem bylo z czego spuszczac i klienci widzieli ze "wow spuscili 300zl trzeba kupic grazyna bo promocja". Po swietach zazwyczaj jest wyprzedaz czesciowa asortymentu i ceny spadaja. Ewentualnie rozwaz zakup przez sklep internetowy, tam na cenach nie poplyniesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Poczekam jeszcze,aż spadnie cena Moto G 2015 2GB RAM lub poczekam aż troszkę ztanieje Idol 3 5,5/Meizu M2 Note Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Tak to można czekać do usranej a potem wyjdzie nowszy model i od nowa czekanie aż nowszy spadnie z ceny Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Po prostu biorąc to logicznie ceny choć trochę spadną.Np. Moto G 2015 w RTV EURO za 1059zł.Przed chwilą zawitał do polski.Cena pójdzie w dół,nie mam wielkiego parcia na sprzęt 1 Cytuj Link to post Share on other sites
hexonik 1 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 I według mnie masz rację i warto będzie poczekać do połowy stycznia i wtedy brać telefon Sam miałem kupić telefon w listopadzie na raty, ale teraz sukcesywnie odkładam pieniądze i kupię za pełną kwotę na olxie Honora 7 czy to Lg G4 Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Rozsądny wybór (Brałbym G4 ) Cytuj Link to post Share on other sites
hexonik 1 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Oglądałem oba telefony i jeżeli chodzi o wykonanie to przemawia bardziej do mnie Honor 7 Wcześniej zastanawiałem się również nad Samsungiem Galaxy S6, ale nie jestem do niego jakoś przekonany + mam wrażenie, że głównie płaci się za markę i jego bateria po dłuższym okresie czasu będzie ledwo co trzymała. Do tego Honor 7 oraz G4 mają dobre baterię (nie wiem, który ma lepszą, bo w G4 zawsze można wymienić). Dodatkowo można rozszerzyć pamięć - lepiej mieć taką możliwość niż nie mieć. Nie interesują mnie gry na telefonie, w zasadzie oba telefony mają wszystko to czego od nich oczekuję . Moimi priorytetami jest w kolejności aparat, bateria i jakość dźwięku na słuchawkach Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Obydwa smartfony świetne,nie zawiedziesz się.Ja brałbym G4,ale Honor również świetny Tu nie ma złych wyborów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts