Skocz do zawartości

Wiedźmin 2 20fps na gtx960

Recommended Posts

Witam, właśnie jestem po przejściu trójki. Gra pięknie działała na wysokich w 50fps

Postanowiłem wrócić do Wieśka 2 ale okazało sie że gra osiąga zabójcze 20fps, a jeszcze nie zdążyłem pobawić się w ustawieniach graficznych. Pierwsze co to wyłączyłem ubersampling. Fps skoczyły do 30 ale nadal są spadki no i oczekiwałem stabilnych 60.. To reset komputera, ustawienia na jakieś optymalne i miałem 15fps. Ostatecznie wyłączyłem wszystkie opcje w sterownikach, w grze na minimalne i włączam. Nareszcie mam 60fps ale nadal są spadki a przy poruszaniu czuć jak postać się tnie. Ani nie jest to grywalne ani ładne bo wygląda gorzej od jedynki. Z tego co zauważyłem gra jest 32 bitowa ale to chyba nie jest problemem. Dodam jeszcze że gram w 1080p

Edytowane przez XuX98

Nie instalowałem experiance. W komputerze mam tylko ssd.

Chyba znalazłem przyczynę. Pomimo ustawień globalnych i w grze "preferuj maksymalną wydajność" Po włączeniu gry natychmiastowo taktowanie rdzenia spada z 1450mhz na 540mhz a pamięci z 8000mhz do 6000mhz. Natomiast gra wykorzystuje 500mb vram z dostępnych 2048. Pozatym użycie ram to 2gb a procesora ok 40%

Czym może być spowodowane to nagłe spadniecie taktowań?

• 6 miesięcy temu...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...