XuX98 1 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, właśnie jestem po przejściu trójki. Gra pięknie działała na wysokich w 50fps Postanowiłem wrócić do Wieśka 2 ale okazało sie że gra osiąga zabójcze 20fps, a jeszcze nie zdążyłem pobawić się w ustawieniach graficznych. Pierwsze co to wyłączyłem ubersampling. Fps skoczyły do 30 ale nadal są spadki no i oczekiwałem stabilnych 60.. To reset komputera, ustawienia na jakieś optymalne i miałem 15fps. Ostatecznie wyłączyłem wszystkie opcje w sterownikach, w grze na minimalne i włączam. Nareszcie mam 60fps ale nadal są spadki a przy poruszaniu czuć jak postać się tnie. Ani nie jest to grywalne ani ładne bo wygląda gorzej od jedynki. Z tego co zauważyłem gra jest 32 bitowa ale to chyba nie jest problemem. Dodam jeszcze że gram w 1080p Edytowane 6 Grudnia 2015 przez XuX98 Link to post Share on other sites
silvver 0 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Pobaw się ustawieniami w GeForce Experiance lub całkiem go wywal. Masz go na tym ssd czy na talerzowym? Link to post Share on other sites
XuX98 1 Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Nie instalowałem experiance. W komputerze mam tylko ssd. Chyba znalazłem przyczynę. Pomimo ustawień globalnych i w grze "preferuj maksymalną wydajność" Po włączeniu gry natychmiastowo taktowanie rdzenia spada z 1450mhz na 540mhz a pamięci z 8000mhz do 6000mhz. Natomiast gra wykorzystuje 500mb vram z dostępnych 2048. Pozatym użycie ram to 2gb a procesora ok 40% Czym może być spowodowane to nagłe spadniecie taktowań? Link to post Share on other sites
Ginterovsky 0 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Miałem podobny problem z wszystkimi grami. Po pierwsze wyłącz oszczędzanie energii w komputerze. Potem wyłącz Vsync w ustawieniach graficznych jeśli to nie pomoże odpisz Zrób jeszcze test 3DMarka 11 i podaj screena Link to post Share on other sites
przemek.sroka150 1 Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Jak nqpisać wontek w tapaltaku Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 A co to jest "wontek"? To nie miejsce na zadawanie pytań,które nie mają nic wspólnego z problemem autora. Link to post Share on other sites
Recommended Posts