Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ogólnie mam do wyboru 4 telefony LG G4 najbardziej mi przemawia , LG G flex 2 , samsung galaxy s 5 , honor 7 ale słabo wydajny gpu porównanie: http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/10154/10999/8032/11389/ Chce kupić telefon który mi będzie służył przez co najmniej 3 lata , i żeby mi się nie znudził szybko wymagam telefonu : wydajnego bez zacięć , śmigającego po internecie , dobry aparat dużo funkcjonalny , i ogólnie żeby telefon miał dużo bajerów np. ustawianie haseł na wiadomości itp. co do s5 słyszałem że wada jest tego super amoleda po pewnym czasie te piksele sie przepalają i już tak dobrze nie świecą Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A może S6? To najlepszy flagowiec tej generacji. G4 zaraz po nim Co do amoledów to miałem kilka i nic takiego mi sie nie przydarzyło. Mama ma S2 praktycznie od czasu jak wyszedł i też wszystko jak najbardziej ok z ekranem Cytuj Link to post Share on other sites
Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 w s 6 jest jeden wielki minus brak slotu karty sd Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Ale 32gb wbudowane więc jest ok. By było 16 no to by lipa była jak np w G2 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 S6 ma szkło z dwóch stron i aluminiowe ramki,a G4 skórę która z czasem się wyciera albo plastik,ekran G4 ma bardzo dobry,ale S6 ma jeszcze lepszy bo amoled,wydajność(S6),baterię ma trochę lepszą S6,aparaty obydwa mają najlepsze.Za G4 może przemawiać jedynie slot na karty i wymienna bateria,ale 32gb w S6 to już wystarczająca pamięć,a na niewymienną baterię w S6 mamy 2 lata podczas gdy G4 ma 6 miesięcy,bo jest wymienna.Mam nadzieje że to ci pomoże podjąć decyzję którego lepiej wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) posiadam myphone next , mam 4 gb wewnętrznej za mało i 32 gb zewnętrznej z czego zostało mi 12 gb wolnego, a w s6 jak bym miał tylko 32 gb to by mi nie starczyła bo system bierze pewnie ok. 12 gb Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Makowel Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Tak 20gb od razu system bedzie zajmował Zostaje ok 25-26gb wolnego Cytuj Link to post Share on other sites
Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) to i tak za mało chyba ze wersja 64 gb ale za droga dobra ale wy z pośród tych 4 telefonów które wymieniłem którego byście wybrali pod względem tego co pisałem u góry ? Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Makowel Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jak ci zamało pamięci w S6 to bierz G4,proste. Cytuj Link to post Share on other sites
Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 a w lg g4 jest możliwość nagrywania w zwolnionym tempie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 No pewnie że jest,a czemu miało by niby nie być. Cytuj Link to post Share on other sites
Makowel 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ok dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Również polecam LG G4 i dodam że z tym wycieraniem się skóry to bzdura - nie używam żadnych pokrowców i po prostu dbam o telefon, a skórzaną klapkę mam jak nową. Dodatkowo dostajesz klapke plastikową w zestawie, więc masz dwie. Lg G4 to najbardziej kompletny telefon jaki miałem, czas pracy na baterii został mocno poprawiony w androidzie 6.0, wizualnie od 5.1 nie różni się wcale. Z czystym sumieniem go polecam! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 S6 ma szkło z dwóch stron i aluminiowe ramki,a G4 skórę która z czasem się wyciera albo plastik,ekran G4 ma bardzo dobry,ale S6 ma jeszcze lepszy bo amoled,wydajność(S6),baterię ma trochę lepszą S6,aparaty obydwa mają najlepsze.Za G4 może przemawiać jedynie slot na karty i wymienna bateria,ale 32gb w S6 to już wystarczająca pamięć,a na niewymienną baterię w S6 mamy 2 lata podczas gdy G4 ma 6 miesięcy,bo jest wymienna.Mam nadzieje że to ci pomoże podjąć decyzję którego lepiej wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
tomix1996 15 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Ja od siebie mogę polecić Note 4 a jeśli cenowo stoi wysoko (Nie orientuje się) to Note 3. Od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Note 4 i złego słowa powiedzieć nie mogę. Cytuj Link to post Share on other sites
Melocrafty 2 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Z tym Notem to zobaczysz za rok jak ci Touchwiz zacznie mulić sry ale mialem i tak było a nie miałem zadnej aplikacji zainstalowanej czysty soft.Od siebie moge dodac Huawei G8 bardzo dobra optymalizacja Androida i ewentualnie S6 bo ten nowy Touch wiz jest o wiele lepszy. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Melocrafty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts