VTheWinterV 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Mam ostatnio problem, w postaci niepewności czy po drobnych poprawkach komputera, które niedługo robię, czy The Division lub Arma 3 będą spokojnie chodzić na najwyższych detalach. Jeśli nie było by to problemem dla kogoś wypisać potrzebne do osiągnięcia tego celu części to byłbym bardzo wdzięczny (jestem trochę ZIELONY w tych tematach) Mój komputer (z częściami, które niedługo zamontuje): Procesor: Intel® Core i5-4430 CPU @ 3.00GHz, 3001 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4 RAM: 12 GB Pamięć na dysku twardym: 1TB-1,5TB (jeszcze się zastanawiam nad tą jedną rzeczą) Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760 (tyle wiem z informacji zawartych na komputerze, jeśli czegoś brakuje na tej ,,liście'' co trzeba by znać, to napiszcie) Edytowane 5 Grudnia 2015 przez VTheWinterV Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Mój komputer (z częściami, które niedługo zamontuje) ale co masz a co kupujesz ? jaki zasilacz tam siedzi ? Cytuj Link to post Share on other sites
VTheWinterV 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Jaki zasilacz to nie pamiętam (mam już tego składaka 2 lata), a nie za bardzo mam jak rozkręcić komputer, żeby to sprawdzić. Jeśli dobrze pamiętam to powinien wystarczyć, bo najwięcej kasy poszło w procesor, zasilacz i kartę graficzną. A co do ,,co mam a co kupuje'' to na obecną chwilę mam 4 GB ram'u i 500 GB pamięci, zmieniam to w przyszłym tygodniu na 12 GB ram'u i 1TB-1,5TB Edytowane 5 Grudnia 2015 przez VTheWinterV Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Jeśli dobrze pamiętam to powinien wystarczyć, tu tak nie ma, koniecznie sprawdź czy nie siedzi tam jakiś chińczyk jak tracer czy feel. Bez tego rozmowa o modernizacji nie ma sensu Cytuj Link to post Share on other sites
VTheWinterV 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) OK, spróbuje jakoś go rozkręcić, bezpiecznym jest rozkręcanie jego boku kiedy jest włączony ? (tak, jestem zielony jak cholera) EDIT: dobra, sprawdziłem nie rozkręcając go (jak dobrze mieć ,,dziurę'' w obudowie komputera) i jest to MODECOM Carbon MC620 Edytowane 5 Grudnia 2015 przez VTheWinterV Cytuj Link to post Share on other sites
Beznogi 97 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Na taki sprzęt jaki masz to ten zasilacz jest średniej jakości, bo nie chodzi tu o moc którą podaje producent. Masz zamiaru dołożyć 8gb ramu ? Rozumiem że tylko grasz i nie pracujesz na komputerze, tak ? Cytuj Link to post Share on other sites
VTheWinterV 0 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Zgadza się, nie pracuje (co najwyżej napiszę coś dłuższego, jeśli zalicza się to do pracy). Mam zamiar dołożyć albo 8 GB RAM albo 12 GB RAM (prawdopodobnie tylko 8 dołożę). W takim razie z obecnym sprzętem (licząc części, które dopiero zamontuje- 1 TB pamięci i 8 GB RAM (ogółem 12 GB RAM wtedy będzie) pójdą mi Arma 3 i The Division na najwyższych ? Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 pójdą mi Arma 3 i The Division na najwyższych ? tu nie możemy od tak określić ale będzie to wydajny zestaw Cytuj Link to post Share on other sites
VTheWinterV 0 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Tyle mi wystarczy, dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts