Skocz do zawartości

Nowe części do komputera pod The Division

Recommended Posts

Witam,

Mam ostatnio problem, w postaci niepewności czy po drobnych poprawkach komputera, które niedługo robię, czy The Division lub Arma 3 będą spokojnie chodzić na najwyższych detalach. Jeśli nie było by to problemem dla kogoś wypisać potrzebne do osiągnięcia tego celu części to byłbym bardzo wdzięczny  ;) (jestem trochę ZIELONY w tych tematach)

Mój komputer (z częściami, które niedługo zamontuje):

Procesor: Intel® Core i5-4430 CPU @ 3.00GHz, 3001 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4

RAM: 12 GB

Pamięć na dysku twardym: 1TB-1,5TB (jeszcze się zastanawiam nad tą jedną rzeczą)

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 760

(tyle wiem z informacji zawartych na komputerze, jeśli czegoś brakuje na tej ,,liście'' co trzeba by znać, to napiszcie)

Edytowane przez VTheWinterV

Jaki zasilacz to nie pamiętam (mam już tego składaka 2 lata), a nie za bardzo mam jak rozkręcić komputer, żeby to sprawdzić. Jeśli dobrze pamiętam to powinien wystarczyć, bo najwięcej kasy poszło w procesor, zasilacz i kartę graficzną.

A co do ,,co mam a co kupuje'' to na obecną chwilę mam 4 GB ram'u i 500 GB pamięci, zmieniam to w przyszłym tygodniu na 12 GB ram'u i 1TB-1,5TB

OK, spróbuje jakoś go rozkręcić, bezpiecznym jest rozkręcanie jego boku kiedy jest włączony ? (tak, jestem zielony jak cholera)

EDIT: dobra, sprawdziłem nie rozkręcając go (jak dobrze mieć ,,dziurę'' w obudowie komputera) i jest to MODECOM Carbon MC620

Zgadza się, nie pracuje (co najwyżej napiszę coś dłuższego, jeśli zalicza się to do pracy). Mam zamiar dołożyć albo 8 GB RAM albo 12 GB RAM (prawdopodobnie tylko 8 dołożę). W takim razie z obecnym sprzętem (licząc części, które dopiero zamontuje- 1 TB pamięci i 8 GB RAM (ogółem 12 GB RAM wtedy będzie) pójdą mi Arma 3 i The Division na najwyższych ?