nemesis205bw 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Nigdy nie podkrecalem karty. Moze mi ktos pomoc podkrecic mojego gtxa? Cytuj Link to post Share on other sites
kasperczak15 3 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Myślę, że ten film powinien Ci pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
beem85 13 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Ściągasz MSI Afterburner i MSI Kombustor. W Afterburnerze ustawiasz suwaki do końca w prawo Core Limit (+87mV) i Power Limit (120%), Core Clock i Memory Clock wedle uznania. Następnie uruchamiasz Kombustora i testujesz przez 10-20 min (GPU Core Burner). Jeśli jest ok, nie wywala sterownika to podkręcasz zegary rdzenia i pamięci i znowu testujesz, aż dojdziesz do granicy stabilności. Po ustawieniu odpowiednio zegarów katujesz kartę grami, benchmarkami (polecam 3d Mark 2011 jest wrażliwy na stabilność OC) i sprawdzasz czy nie wywala artefaktów, sterownika. Jeśli jest ok to zapisujesz profil i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
nemesis205bw 0 Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Na filmiku wyzej gosc mowil ze nie ma sensu podnosic Core limit. Czy po podkreceniu powinienem przestac uzywac MSI gaming app? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo1806 1 Napisano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Witam, dwa trzy tygodnie temu sam podkręcałem swojego gtx'a 970. Na początku możesz zobaczyć w Msi Afterburner do jakich wartości Twoja karta się podkręca. Możesz spróbować od takich wartości: Core voltage +0 Power limit 110% Temp limit 80 *C Core clock +150 Memory clock +400 Po znalezieniu stabilnych wartości w Msi Afterburner zmodyfikuj bios karty graficznej z takimi samymi ustawieniami z Msi afterburner. Pomocny link poniżej:http://www.overclock.net/t/1522651/disable-boost-and-bake-in-max-game-stable-clocks-for-maxwell Po modyfikacji biosu zapoznaj się z instrukcją wgrania go do karty :http://forum.benchmark.pl/topic/177840-jak-flaszowac-karty-maxwell-gtx-970980-%E2%80%93-poradnik/ (przed wgrywaniem bisu zrób kopię biosu na dysku) Jeżeli karta będzie stabilna po edycji biosu możesz ją tak zostawić, albo próbować ją podkręcać dalej Polecane programy/Gry do sprawdzania stabilności 3DMARK Fire Strike oraz Wiedzmin 3 (polecam 3dmarkie narpierw testować wstępną stabilnośc , potem conajmniej 30 min w wiedzmin 3 do sprawdzenia czy karta jest na pewno stabilna. Podczas wszystkich testów kontroluj temperatury na karcie graicznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts