Skocz do zawartości

Smartphone za 4 stówki dla Mamy

Recommended Posts

Witajcie. Szukam... a właściwie to już prawie znalazłem - telefon dla mamy. Nie miała nigdy smartfona ale nieco przyzwyczaiła się do tabletu z andkiem. Potrzebuje dla niej telefonu, który: dzwoni, robi lepsze zdjęcia niż kalkulator i ma przyjemny dla oka wyświetlacz. Nie gra raczej w gry - a jak tak to będą to pewnie jakieś prymitywnie prozaiczne. Ma to być w zasadzie niespodzianka więc mi samemu się wydaję, że najlepiej byłoby dla niej tak z 4.5 cala wyświetlacz - bo przynajmniej można raz kiedyś na neta wejść i coś tam przeczytać - ot przepis. Whateva.

Problemem są piniąse. Do 400zł myślę nad Samsung galaxy j1 oraz LG Leon. Ten pierwszy mimo wszystko wydaje mi się zbyt tragiczny jeżeli chodzi o parametry i myślę że po roku będzie chodził jak babcia na pielgrzymce. Ma jednak dobry aparat i ogólną prezencję - klasyczny, stylowy, biały Samsung w sam raz dla kobiety.

Z kolei Leon ma lepsze bebechy, równie dobrze wygląda - tylko te klawisze z tyłu(Sam miałem G3S więc wiem, że to całkiem wygodne... no ale wiecie.) No i aparat ma dość kiepski.

Z baterią w obu przypadkach rewelacji nie ma co nieco smuci. Nie wiem który wybrać kurczę. Czemu nie wspomniałem o Moto E? No bo czysty android to nie jest soft dla niej. Nakładki Samsunga i LG są dość intuicyjne i z pewnością przypadną jej do gustu.

Prosze o pomoc. Od kilku dni męczy mnie ten wybór, nie potrafię zdecydować. Ewentualnie w wyjątkowym przypadku mogę dopłacić stówę, żeby złapać coś co łączy zalety obu tych smartfonów, no ale tak szukałem i z dość średnim efektem bym powiedział.
Z góry dzięki

LG będzie dobrym wyborem na androidzie. Warto jednak przemyśleć coś na WP, będzie to sprawniej chodziło. Niestety interfejs inny, chociaż dosyć prosty do opanowania. Z WP można szukać np. Lumie 535/532 albo najlepiej 635 z 1 gb ram.

• Popieram 1

Lumia 635 dość mnie zaciekawiła. Kosztuje już 350zł i poważnie się nad nią zastanawiam. Tylko nie wiem kurcze jak ten system, czy jest dość logiczny i przejrzysty. Czy jest łatwy dostęp do takich opcji jak szybkie dzwonienie, ustawienie budzika itp. Bo poza systemem wszystko w zasadzie pasuje. Dobry aparat, dość niezła bateria i całkiem dobry wyświetlacz.