rolandwally83 347 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) @wolnyfull Tak oczywiście - chłodna i dobra konstrukcja. To czemu z moją kartą działo się to samo ? I czemu z poprzednią kartą - hd 5850 działo się to samo ? Stwierdziłem że nie będzie do 3-ech razy sztuka i wymieniłem czerwony grzejnik na kartę od zielonych... I wiesz co ? Bardzo sobie ją chwalę A na jaki grzejnik od zielonych wymieniłeś ? Zasyfiona grafika i zasyfiony komp i masz takie objawy jako serwisant tylko 2 razy spotkałem się z czystym kompem (jak w dniu złożenia) bo był mało używany albo ktoś poświęca 2 h dziennie na sprzątaniu w domu. Jak dalej będą takie opinie to zostanie kupno tylko Intela i Nv w cenie kosmos i co nowy wypust 20 % wydajności więcej na papierze. Nie jestem fan-bojem ale nie wprowadza się kogoś w błąd Podobna sytuacja jest w 6950 dcu 2 jak gpu ma czapkę to nie problem ale jak jest goły rdzeń to tak wygląda wydajność chłodzenie które się marnuje http://www.fotosik.pl/zdjecie/be142d4ab95cf9e9 Bardzo prosty rozwiązaniem jest modyfikacja chłodzenia gpu czyli pozbycie się DC ja wsadziłem miedzianą płytkę z lapingiem na lustro pomiędzy gpu a chłodzenie a teraz siedzi na WC z temp w stresie 35 stopni Edytowane 7 Grudnia 2015 przez rolandwally83 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 phx1990, wiesz, stronę wcześniej podali jej temperaturę 87°C w stresie, więc jak ktoś czyta całe recenzje a nie tylko podsumowanie, to wie czego oczekiwać. Nie mniej ten wniosek powinien być w minusach i powinien brzmieć "niezbyt wydajny system chłodzenia na tle konkurencji". Cytuj Link to post Share on other sites
HD_Mati 0 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Czy do kart graficznych msi hd 7950 lub sapphire radeon hd 7950 będzie pasować takie chłodzenie "Gelid ICY VISION-A (GC-VGA02-02)"? Pytam bo nie znam się na tym kompletnie a u mnie się też strasznie karta przegrzewa więc planuje kupić (z tym że ja mam tą sapphire). Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 @up, zacząłeś od wymiany pasty termoprzewodzacej ? Pytanie, czy nie lepszą opcją byłoby sprzedanie tej karty, dołożenie kwoty na chłodzenie i kupienie czegoś nowszego, lepszego ? Cytuj Link to post Share on other sites
HD_Mati 0 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Nowsze lepsze po sprzedanej obecnie używanej karty? Co byś proponował? Bo ja się kompletnie nie znam. Nie wymieniałem pasty bo nie wiem jakiej użyć. Zresztą próbowałem przeczyścić i nawet nie udało mi sie jej całej rozkręcić bo mimo odkrecenia wszystkich śróbek nie mogłem zdjąć tego plastiku same wiatraki udało mi się odkrecić ale wtedy wisiały . Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Polecam "Gelid GC Extreme", ewentualnie tańsza a też bardzo dobra "Arctic mx-2". Plastik zapewne trzyma się razem z radiatorem i bez zdjęcia radiatora go nie ruszysz. Przejrzyj jakieś filmiki w sieci, dasz radę bo tu nie ma zbyt dużej filozofii. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
undaj 4 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Zmieniłem sterowniki. Ustawiłem prędkość wentylatorów i w stresie na 80% wentylatory i jest 70 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts