gelou307 0 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Witam niedawno odesłałem swój zasilacz xfx core 550w na gwarancję (miał problemy z tarciem wentylatora). Dzisiaj dostałem maila, że dostanę zwrot ale aktualnie model ten jest nie dostępny. Czy poleci ktoś coś w podobnej cenie (sklep to techplanet) Budżet: ~250zł Procesor: I5 4590 Karta Graficzna: Gigabyte R9 290 OC Czy podkręcasz (CPU i GPU): nie i raczej nie planuję Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): nie Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): miło gdyby pracował troszkę ciszej niż ten xfx ale w sumie to bez różnicy Własna propozycja: Cooler Master G550M - ale z tego co wiem to trafiają się coraz felerniejsze sztuki (na techplanet są 2 w różnych cenach czym się różnią ?) Edytowane 2 Grudnia 2015 przez gelou307 Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Jeśli dasz radę, dołóż do legendarnego Cooler Mastera G550M. Wszyscy spece go chwalą za technologię DC-DC. Jak nie, to możesz wybrać Chiefteca Force 500W. Dostał dobrą opinię na tym forum. Inntym wyjściem jest Corsair VS 550W. Polecali VS 450W, 550W też piowinno dać radę. Dodatkowo Enermax MaxPro 600W, ale jest ciut droższy, niż 250 zł. Myślę, że za 250 zł teraz już ciężko byłoby kupić zagrażający pecetowi zasilacz. Głośny - już na pewno bardziej. A tak w ogóle - nie mogli by w serwisie wstawić innego wentylatora do XFX 550? Dziwne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Felerne sztuki tego zasilacza zdarzają się wciąż strasznie rzadko, więc raczej bym się tym nie przejmował. Sam G550M, tak jak napisał mw1975, to legenda, świetnie oceniana i szeroko polecana, więc nie będzie chyba złą opcją 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gelou307 0 Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) A ktoś powie czym się różni ten http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/coolermaster-g550m-550w,41536.htmlod http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/coolermaster-g550m-550w,45531.html Ogólnie moge dać te 300zł więc brać tego g550m ? Naczytałem się o problemach z wentylatorem w tym modelu i sam nie wiem, często występuje ? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez gelou307 Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 To raczej niewielka modyfikacja. Trudno napisać na czym polega różnica, bo to tylko mała zmiana nazwy, tak jak zmiana trzeciej liczbt w wersji np. Firefoxa. Być może jakaś inna seria elementów, inna seria produkcji. Trzeba by mieć OBA otwarte przy sobie do porównania. Może też być tak, że kiedyś dodano dodatkową pulę PSU jako promocję i wpis został. Często widzę zdublowane wpisy w sklepach, więc to chyba lenistwo obsługi. Dla róznica pomiędzy tymi zasilaczami to jakby do nowego Opla zacząć montować opony Pirelli, zamiast Continental. Taki sam samochód, zmienił się niwielki detal. Weź po protu tańszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts