aleksiejs 52 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Hej, Jak w temacie, muszę sobie zainstalować wirtualkę z windows 7, jaki program w tym momencie będzie najlepszy pod to? Cytuj Link to post Share on other sites
pablos79 12 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Oracle Virtualbox Cytuj Link to post Share on other sites
szugar 5 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Szybciej byś się dowiedział gdybyś użył googla. VirtualBox, VMware Player. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 @szugar Wiem na czym i jak można stawiać wirtualki, ale pytam o to co w tym momencie działa najlepiej, bo nie stawiałem ze 3 lata żadnej i nie śledziłem softów na bieżąco Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Jeżeli darmowe to oracle, jeżeli płatne to VMware workstation ;3 Cytuj Link to post Share on other sites
szugar 5 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Oba programy które podałem są darmowe z tym że VMware Workstation Player nie można używać komercyjnie (trzeba wykupic wersje PRO) VirtualBox z kolei ma możliwość parawirtualizacji (wymagane wsparcie przez procesor technologii Intel VT-x lub AMD-V) Edytowane 3 Grudnia 2015 przez szugar Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Oba programy które podałem są darmowe z tym że VMware nie można używać komercyjnie (trzeba wykupic wersje PRO) VirtualBox z kolei ma możliwość parawirtualizacji (wymagane wsparcie przez procesor technologii Intel VT-x lub AMD-V) VMware workstation jest bardziej zaawansowany niż wersja Player ;3 I jak kojarzę Player ma wersję trial 30dni a potem trza zakupić (przynajmniej kiedyś tak było). Also Workstation ma dodatkowe opcje, jak łączenie się z VM i obsługa zdalna ;3 Jest wiele różnic jednak dużej części nawet się nie widzi. Also jest jeszcze Microsoft Virtual PC dla windowsa 7 i jest darmowy (jak dobrze kojarzę). Dla Windows Server 2008 i 2012, jak i Windows 8 Pro (i wyżej) jest jeszcze HyperV ;3 Jednak podczas korzystania z HV przynajmniej u mnie system dziwnie świrował. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Tankersss Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts