Saladin9 0 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Cześć, w kolejnym już moim poszukiwaniu nowego smartfona natknąłem się na te dwa telefony: Meizu m2 http://www.x-kom.pl/p/264341-smartfon-telefon-fablet-meizu-m2-16gb-dual-sim-lte-bialy.html Microsoft Lumia 640 DS http://www.microsoftstore.com/store/mseea1/pl_PL/pdp/Microsoft-Lumia-640-DS/productID.314943200 Ogólnie szukam telefonu ze stabilnym systemem (wiem że WP taki jest, nie wiem jak z nakładką Meizu), w miarę wytrzymałego, szybkiego i całkiem wydajnego (1GB ram w Meizu vs 2 GB w Meizu- czy Android nie zeżre większości RAM-u w Meizu i telefon będzie działał z taką samą szybkością jak Lumia?), generalnie do codziennych zastosowań, typu bieganie i niezbyt wymagające gry. Jest też kwestia aparatu, który niby sporo się różni w obu smartfonach, jednakże z tego co mi wiadomo, aparaty w Lumiach należą do czołówki. Szczególnie interesuje mnie tu jakość zdjęć, często w pracy muszę robić zdjęcia wadliwych produktów, typu rysy widoczne pod światło itp. , a temu mój leciwy iPad mini już nie może podołać. Z góry dziękuję za wszelkie informację! :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Lumia 640 DS będzie lepsza ma bardzo dobrą baterię,dobry ekran IPS,dobre aparaty. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Meizu też ma dobry ekran i dosyć dobre aparaty:) wszystko zależy od tego czy wolisz wp czy androida. Generalnie to windows nie jest szybszy ale jest płynniejszy. Jest tam mniej aplikacji i gier a system jest zamknięty jak IOS. M2 jeszcze nie miałem w rękach, tylko M2 note i nakładka działała całkiem sprawnie. Polecam się także zapoznać z Xiaomi Redmi Note 2. Najlepsza opcja w tym przedziale cenowym Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts