Gashu 8 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Witam, w grudniu zamierzam zakupic abonament w playu na 150zł innymi słowy moge wziąć praktycznie każdy flagowiec za 1zł. Zastanawiam się nad sgs 6 edge, lg g4, lg nexus 5x, najbardziej podoba mi się z wyglądu sgs jednak podobno sie przegrzewa. Prosiłbym o pomoc w wyborze urządzenia. mój budżet : / gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Play abonament do 150zł nówka czy używka : nówka preferowany rozmiar wyświetlacza : 5"+ preferowany system mobilny : Android do czego będę używać urządzenia : podstawowe funkcje telefonu, gry, aparat moje najważniejsze wymagania : Dobrze by było gdyby posłużył mi na kolejne 3 lata tak jak dotychczasowy HTC One S (z telefonami obchodze się troche jak z jajkiem więc szkła się nie boje) Edytowane 30 Listopada 2015 przez Gashu Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 S6 się nagrzewa jak każdy w sumie teraz lecz się nie przegrzewa jak np HTC M9 czy Xperia Z3+ gdzie temperatury są tak wysokie że aż parzy a w zimę może robić jako ogrzewacz do rąk Przyjmuje się że S6 to aktualnie najlepszy flagowiec. G4 zaraz za nim. Co do abonamentu to teraz już się niezbyt opłaca brać taki wysoki. Teraz na kartę za 29zł zł w virgin oferuje nielimitowane rozmowy i smsy do wszystkich i 5gb internetu. S6 albo G4 już za 1600-1700 nówkę kupisz i żadnego cyrografu na 2 albo 3 lata Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Niby tak, jednak nie dysponuje taką ilością gotówki poza tym abonament mogę przedłużyć 6 miesięcy przed końcem umowy i 18x150zl to i tak wychodzi koszt urządzenia w sklepie a dodatkowo mam rozmowy i resztę bez limitów Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 No jak tam chcesz. Jak masz do wyboru każdego flagowca to warty rozważenia będzie też najnowszy Iphone 6s jeśli dopuszczasz Ios Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Niby tak, jednak nie dysponuje taką ilością gotówki poza tym abonament mogę przedłużyć 6 miesięcy przed końcem umowy i 18x150zl to i tak wychodzi koszt urządzenia w sklepie a dodatkowo mam rozmowy i resztę bez limitów Lg G4 jest lepszy od SGS 6, mnie się również wizualnie bardziej podoba, ponieważ szkło w Samsungu jak to szkło zostawia odciski palców co już mało estetycznie wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może i zostawia odciski,ale przecież i tak się kupuje jakieś etui do S6 bo ma szkło z dwóch stron. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jest tylko lepszy bo nie jest ze szkła? No litości. Przezroczyste i mocne etui spigen i sprawa załatwiona Za to skóra w G4 z czasem się będzie przecierać. Na to nie ma siły niestety. A poza tym to w czym jest lepszy? Ekran gorszy, aparaty porównywalne. No chyba że ktoś robi zdjęcia w manualu to wtedy G4 ale ilu takich jest? Generalnie to S6 jest lepiej wykonany. Gorilla Glass 4 z dwóch stron i aluminiowa ramka. G4 nic specjalnego poza tą klapką która mi się np nie widzi. Z plastikową wygląda jak napompowany spirit. Podzespoły też wydajniejsze w S6 jakby nie patrzeć Jedyny znaczny plus G4 i to w sumie nie dla wszystkich to możliwość włożenia karty sd i wyjęcia baterii Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jeszcze dodam,że mimo iż oba nie powalają pod względem baterii to jednak S6 ma trochę lepszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Mozecie mi cos powiedziec o akcesoriach typu case do edge'a? Z tego co dzisiaj poczytalem to rysuja szkło wyświetlacza Ogolnie jestem teraz bardziej przekonany na s6 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts