mystic865 0 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam Mam router z netii ASMAX 1004G Nie znam się za bardzo na sieciach, ale obadałem menu routera po zalogowaniu na DSL. Zabezpieczenia są ok, wiem też gdzie sprawdzić kto w danej chwili korzysta z WIFI, natomiast mam takie pytanie: Na laptopie użyłem niedawno jeszcze przed założeniem netii, programu SMAC i zmieniłem swój MAC. Wpisałem na nim klucz WEP i korzystam na tym adresie z neta. Chciałbym teraz zmienić MAC na ten, który jest domyślny w lapie wpisany. Jak zmienię to czy da się jakoś usunąć autoryzację WEP z obecnego MAC'a by inna osoba przypadkiem się do mnie nie wkradła na sieć korzystając z tego MAC'a którego już nie będę używał? Cytuj Link to post Share on other sites
zeitgeist 0 Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 wejdz w meneger urzadzen (menu start -> uruchom -> wpisz devmgmt.msc) rozwin klucz "karty sieciowe" i usun klaiwszem del swoja karte sieciowa, pozniej nacisnij prawy przycisk myszy i kliknij na "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu" Sterownik automatycznie powinien sie zainstalowac a lista hasel dla routerow bezprzewodowych zostanie usunieta. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts