Skocz do zawartości

smartphone do 1300zł z dobrym aparatem

Recommended Posts

Witam,
planuję kupić nowy telefon jednak mam pewne wyamgania:
- cena: do 1300 zł
- odpada system operacyjny Windows, czyli wszystkie Nokie
- telefon musi mieć dobry aparat zarówno przedni jak i tylni (minimum 5-8 mpx z przodu i 13 mpx z tyłu)
- dobrze by było jakby smartphone nie był cegłą :)
- dobra jakoś wyświetlacza oraz płynność działania i w miarę długo trzymająca bateria również jest ważna :)

Zobacz Honora 7

Jeśli nie będziesz grał w jakieś zaawansowane gry to telefon się sprawdzi bardzo dobrze. Do zaawansownych niebardzo bo ma słabe gpu ale nie odczujesz tego nie licząc tych gier

Aparaty obydwa bardzo dobre, niezła bateria. Świetne wykonanie. No i działa płynnie

Honor 7 ma3gb ram,bardzo dobry ekran 5.2" Full HD,bardzo dobra i solidna jakość wykonania (aluminium),dobrze zoptymalizowana nakładka EMUI która zapewnia płynną pracę systemu,bardzo dobre aparaty,16 gb wbudowanej pamięci i slot na karty SD,hybrydowy Dual Sim (wybór miedzy dwoma kartami SIM a kartą Sim i SD),niezła bateria,dobra jakość dźwięku na słuchawkach, radio FM,sprawnie działający czytnik linii papilarnych,aktualizacja do android 6.0,jeśli nie grasz w zaawansowane gry bo GPU ma słabe to będzie to bardzo dobry wybór.Tu masz nowy za 1254 zł z przedłużenia umowy w plusie,licytacja się kończy więc jeśli jesteś zainteresowany to się spiesz bo to świetna okazja

http://allegro.pl/huawei-honor-7-nowy-i5814224650.html

Edytowane przez Deusjarek

Honor 7 czy Moto X Play?

Osobiście postawiłbym na Moto X Play - pewne wsparcie, lepszy aparat, bateria, wydajność w grach (mocniejsze GPU), co najmniej porównywalna responsywność w codziennym użytkowaniu (a nawet lepsza), 32 GB wbudowanej pamięci.

Na korzyść Honora 7 przemawia smukłość, odrobinę szybsze CPU i ewentualnie czytnik linii papilarnych. 

W tych pieniądzach udanym telefonem wydaje się moto x play. Sam rozważałem zakup tego telefonu ale mam parę ale.

Jest dosyć duży 5.5 cala. Bryła jest fajna i dobrze leży w dłoni ale obawiam się że bez gumowanego etui telefon będzie się wyślizgiwał z dłoni. Pomimo tego że plecki telefonu pokryte są taką gumowatą fakturą. Niestety nie jest ona wystarczająco przyczepna a boki aparatu wykonane są z wypolerowanego metalu bądź innego tworzywa. Mi wyglądało na metal. Szkoda by było żeby się wyślizgnął.

Posiadam obecnie moto e 2nd i powiem wam że mogę powiedzieć że jest to telefon perfekcyjny pod względem ergonomicznym. Super się go trzyma i nie wymaga etui żeby był pewny chwyt. Niestety ma kiepskie parametry kamer i chciałbym go zmienić. Dlatego rozglądałem się za moto ale niestety moto g 3rd i moto x play nie mają już takiej poręczności. Zapewne ma na to wpływ rozmiar ekranu.

Reasumując moim zdaniem za do 1300 to moto x play jest chyba najlepszym wyborem. Bardzo udany telefon. Być może na moją opinię ma fakt że jestem już naprawdę znudzony klonami samsunga i robieniem telefonów na jedno kopyto.

Osobiście postawiłbym na Moto X Play - pewne wsparcie, lepszy aparat, bateria, wydajność w grach (mocniejsze GPU), co najmniej porównywalna responsywność w codziennym użytkowaniu (a nawet lepsza), 32 GB wbudowanej pamięci.

Na korzyść Honora 7 przemawia smukłość, odrobinę szybsze CPU i ewentualnie czytnik linii papilarnych. 

Obiło mi się o uszy, że Moto X Play właśnie pomimo tego, że ma niby 21 mpx aparat, to jakoś zdjęć nie powala....

Obiło mi się o uszy, że Moto X Play właśnie pomimo tego, że ma niby 21 mpx aparat, to jakoś zdjęć nie powala....

W takim razie ktoś wprowadził Cię w błąd. Moto X play ma tę samą optykę co Sony Xperia Z5, ale charakteryzuje się lepszym oprogramowaniem, co powoduję, że ten smarton nie ma błędu, który jest w telefonie Sony, czyli zamazywanie lewej strony zdjęcia.

Moto X Play robi porównywalne zdjęcia dzienne z LG G4 i Galaxy S6, czyli smartfonami z najlepszymi aparatami na rynku, w trybie nocnym radzi sobie odrobinę gorzej niż dwa wyżej wymienione telefony, ale i tak jest to najwyższa półka. Sprawdź testy np. na GSMArena. 

Edytowane przez Antiax