Nezo01 47 Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Cześć. Szukam klawiatury za ok. 50-80zł. Na plus zdecydowanie gdyby była cicha i bez zbędnych bajerów. Z tego co szukałem to znalazłem: Logitech k280e i Natec Medusa 2. Jak z wytrzymałością takich modeli? Warto dopłacać do Force k7 (jedyny tani sensowny wybór)? Czy jednak coś za 10-20zł to samo? Cytuj Link to post Share on other sites
GI674 5 Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Moja klawiatura to Natec Medusa 2 Backlight (podświetlana). Co do wytrzymałości, to się nie wypowiem, bo mam ją dopiero ok. miesiąca. Jak dla mnie jest cicha (choć to indywidualna kwestia). Podświetlenie rewelacyjne, w poprzednim Zalmanie ZM-K400G było znacznie gorsze. Gra się na niej fajnie, a pisze (dzięki niskiemu skokowi) wręcz świetnie. Oczywiście jeśli nie lubisz klawiatur z niskim skokiem (ja nie lubię z wysokim) to odradzam. Ma jednak jedną wadę- dość szybko się palcuje. Ogółem jednak jestem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Natec Medusa 2 ma zastosowane nożycowe przyciski z membraną, więc jesli chodzi o wytrzymałość, to będzie z nią lepiej niż ze zwykłymi membranówkami. Jak masz mały budżet to jest to całkiem przyjemna opcja 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nezo01 47 Napisano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ktoś posiada Tracer Mecano? Cytuj Link to post Share on other sites
drops1999 1 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Posiadam klawiaturę zelman zm-k300m. Mam ją od 6 miesięcy na razie bez żadnych problemów. Bardzo wygodna, cicha . Przyciski W A S D oraz strzałki wymieniane na wygodniejsze . Zapłaciłem ok 60zł o ile dobrze pamiętam. Jedyna wadą jest literka Z pozaświecana diodami. Na środku u dołu. W nocy może troszeczkę wkurzać. Ale i tak polecam bardzo ;d . Po prawo przyciski od głośności podczas gry czy czegoś nie będziesz musiał wyłączyć aby przyciszyć czy pogłośnić . Poczytaj i zadecyduj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts