bacpiotr 0 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Witom! Niestety w moim LG G2 nie włączył się tryb samolotowy i nie przeżył upadku na ziemię. Szukam godnego zamiennika na jego miejsce. Budżet jakim dysponuję to 1000zł. Z góry dzięki za pomoc mój budżet : 1000zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : obojętne nówka czy używka : nówka preferowany rozmiar wyświetlacza :5,5" preferowany system mobilny : android do czego będę używać urządzenia : gry, filmy, muzyka, internet moje najważniejsze wymagania : bateria wystarczająca cały dzień użytkowania moje propozycje: Elephone P8000 Xiaomi Redmi Note 2 Edytowane 24 Listopada 2015 przez bacpiotr Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Nowy czy może być używany? I czy masz jakieś konkretne wymagania? Najlepiej wypełnin według wzoru. Będzie nam łatwiej Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Sam mam g2, jednak gdybym miał się go pozbyć teraz, to bym dołożył parę grosza na oneplus one, albo oneplus x. Korci mnie CM Ale przydały by się wymagania dokładniejsze, bo jest sporo telefonów do wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Bierz Xiaomi redmi note 2 prime ma 5.5" dobry ekran,wydajny procesor Helio X10 +2GB pamięci RAM,32GB pamięci wewnętrznej z obsługą kart MicroSD,wymienna bateria,płynność działania,bardzo dobra jakość dźwięku,niezły aparat,podświetlane przyciski,wysoka jakość wykonania,dobry czas na jednym ładowaniu,MIUI Polska które jest aktualizowane co piątek,dostanie 6.0,kupując z xiaomiforsale.com masz serwis we Wrocławiu i dostawę z Czech w 3-4 dni,cena 790 zł. Edytowane 24 Listopada 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
bacpiotr 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Bierz Xiaomi redmi note 2 prime ma 5.5" dobry ekran,wydajny procesor Helio X10 +2GB pamięci RAM,32GB pamięci wewnętrznej z obsługą kart MicroSD,wymienna bateria,płynność działania,bardzo dobra jakość dźwięku,niezły aparat,podświetlane przyciski,wysoka jakość wykonania,dobry czas na jednym ładowaniu,MIUI Polska które jest aktualizowane co piątek,dostanie 6.0,kupując z xiaomiforsale.com masz serwis we Wrocławiu i dostawę z Czech w 3-4 dni,cena 790 zł. a może lepiej dołożyć do oneplus x? Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Pierwsze recenzje X nie rokują dobrze dla baterii niestety, chociaż na dzień powinna wystarczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
bartus_s 15 Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Posiadam Oneplus X i potwierdzam, bateria nie jest szalowa, ale spokojnie wystarcza na 2 dni uzytkowania. Problemem telefonu na dzin dzisiejszy jest slabe oprogramowanie, a dokladniej kernel, ktory powoduje nadmierne uzycie energii (CPU/GPU leci na maksymalnych taktowaniach caly czas). Dostepny jest zmodyfikowany kernel znacznie zmniejszajacy zapotrzebowanie na energie... Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Czyli jak kernel niedopracowany, to tylko poczekać na aktualizację i powinno być dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
bartus_s 15 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Czyli jak kernel niedopracowany, to tylko poczekać na aktualizację i powinno być dobrze Mozesz poczekac lub zastosowac metode opisana ponizej: https://forums.oneplus.net/threads/opx-configuration-superb-performance-battery.408411/#post-14049174 Koles twiedzi, ze uzyskuje swietne rezultaty... Nie jestem w stanie tego zweryfikowac poniewaz nie zrootowalem jeszcze telefonu, gdyz czekam na aktualizacje OxygenOS (root+nowy kernel=brak OTA). Mysle jednak, ze to co pisze ma logiczne wytlumaczenie (zrzucanie taktow CPU/GPU w Stand By) Nie wiem jak OnePlus podchodzi do aktualizacji swojego oprogramowania i nie wiem czy pracuja nad poprawa czasu pracy na baterii, wiec ciezko szacowac czy bedzie dostepne oficjalne rozwiazanie... Poki co mozna sprobowac w/w metody Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts