Draco23 0 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam, aktualnie mam 22" samsunga T220 i jestem z niego szalenie zadowolony ale ostatnio podpiołem sobie 32" tv sony d3000 i nagle 22" przestało mi wystarczacz. CHcę kupic 27" do ~ 1300zł Komp wykorzystuje w 80% do gier a reszta to internet. Mam i5 3570k 8gb rami i r9 280x 3gb Mam 3 typy: BENQ GW2760HS Samsung S27D590CS LG 27mp37vq-b Moj T220 jak dla mnie ma idealne kolory, nie widze na nim zadnego smużenia, ani innych wad oprócz cali oraz rozdziałki max 1680. Przy wyborze 27" boje sie o to czego naczytałem sie na necie ze 60hz to mało (moj ma 60hz i jest dla mnie ok) oraz rozdziałki fullhd ktora podobno jest za mała do 27" i bede widział pixele Dzięki za pomoc Gram w wieski, fallouty, starcrafty, wasteland, pillars of eternity itd, nie gram w multiplayer znalazłem jeszcze u was na forum to : ASUS MX279H Cytuj Link to post Share on other sites
korski 13 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) A ja do Twojego zestawienia dorzuciłbym ten monitor. Ponieważ mam podobny dylemat i chciałbym poznać opinie benchmark. Monitor iiyama G-MASTER Black Hawk GE2788HS Chciałbym zauważyć że Twoje typy mają czas reakcji 5ms, a skoro skupiasz się na grach to poszukaj tych z 1 ms. Edytowane 26 Listopada 2015 przez korski Cytuj Link to post Share on other sites
Nyannte 0 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 A ja do Twojego zestawienia dorzuciłbym ten monitor. Ponieważ mam podobny dylemat i chciałbym poznać opinie benchmark. Monitor iiyama G-MASTER Black Hawk GE2788HS Chciałbym zauważyć że Twoje typy mają czas reakcji 5ms, a skoro skupiasz się na grach to poszukaj tych z 1 ms. Ale kolego, przypięte tematy to my czytamy zanim udzielamy komuś pomocy "”responsywność” określenie „responsywność” nazywane jest często „szybkością matrycy” i równie często jest mylone z tzw. „czasem reakcji” ma wpływ na: ghosting jakość obrazu w grach i filmach mówiąc wprost to jest jeden z parametrów całkiem do olania, dzieje się tak z powodu faktu, że te cyferki niczego konkretnego nie gwarantują, jest to pomiar dokonany w nieznanych warunkach w nieznanej metodologii nie regulowanej żadnymi przepisami, normami czy standardami, mówiąc wprost wolna amerykanka, świetnie to wychodzi na przykładzie różnych producentów montujących w swoich urządzeniach takie same panele, jeden poda 8ms inny 5ms, a jeszcze inny zrobi pomiary tak, by wszyła całkiem inna liczba, a panel ten sam, wiadomo mogą wyjść pewne różnice na overdrive, ale zbyt silny impuls bardziej skracający czas wznoszenia się piksela skutkuje przy okazji overshotem, co wygląda nieźle na papierze (krótki czas reakcji) ale wizualnie generuje overdrive tailing nie raz bardziej dokuczliwy od "normalnego" smużenia" Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 A co powiecie na temat takiego monitora Samsung w porównaniu do tych co Wy podesłaliście? Cytuj Link to post Share on other sites
tomek091 0 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 A co powiecie na temat takiego monitora Samsung w porównaniu do tych co Wy podesłaliście? Dołącze się do pytania, też zastanawiam się nad wyborem tego monitora:) Cytuj Link to post Share on other sites
Draco23 0 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 hejka, co ten "benchmark" taki słaby niema tutaj zadnego znawcy ? Nikt nie pomoze laikowi ? tylko prosze nie wysyłajcie mi odnośników do podpiętych tematów, jestem laikiem i na swoim sprzecie nie widze żadnego smużenia, pixeli, złych kontrastow czy słabej czerni itd chce wiedzieć co byscie wybrali moj samsugg 22 t220 czy ----> BENQ GW2760HS Samsung S27D590CS LG 27mp37vq-b ASUS MX279H , i ktory z nich Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ten monitor co podałeś nie jest wart uwagi. 1200zł za 27 cali full hd bez normalnych testów na internecie brzmi nieciekawie. Do 27 cali lepsze będzie 1440p, ba o wiele lepsze, ale masz za niski budżet. Full hd się nada też Jakbys dołożył do 1500 byłoby super, ale jak nie to albo: - dell p2714h (nie ma hdmi, tylko dp) - Asus VN279QLB - iiyama X2783HSU - LG 27MP65HQ - BenQ GW2760HS Edytowane 29 Listopada 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts