artur04c 18 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam, mam Zenfona 5 a500kl, android 5.0 i kartę microSD 32 GB. Zainstalowałem kilka programów, gier i część jest na karcie pamięci, a część na pamięci wbudowanej i tel. już woła, że ma za mało pamięci. Co z tym można zrobić? Wiem, że jest ROOt, ale co z czym to nie wiem bo jeszcze żadnego roota w życiu nie robiłem. Proszę o pomoc i z góry dziękuję ps. jakie są wady i zalety roota? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Zalety roota:masz prawa administratora czyli będziesz mógł wywalić niepotrzebne aplikacje,zobaczyć obszerne i dokładne statystyki zużycia baterii,będziesz mógł instalować aplikacje które go wymagają Wady:Jeśli nie znasz się na root to można uwalić telefon,ale w necie jest pełno poradników jak się robi root,więc jak robi się z głową to nic się nie stanie.Utrata gwarancji,więc w razie koniecznej naprawy w serwisie trzeba wcześniej zrobić unroot. Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 najbardziej boję się tego, że jak zrobię root i padnie mi wyświetlacz albo coś z tym związanego to nie zrobię unroota, a sam wyświetlacza nie wymienię gdy jest gwarancja bo jest założona plomba i nie wiem co teraz robić... Cytuj Link to post Share on other sites
KamWi 8 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Apki od ASUS'a dosyć sporo ważą. Jeśli są takie, których nie używasz to przywróć je do stanu fabrycznego. Coś powinieneś odzyskać. Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Czy to jest bezpieczne? Chodzi mi o to czy w razie w będę mógł zrobić unroot? http://www.asus-zenfone.com/2015/05/how-to-root-asus-zenfone-5-lte-t00p-lollipop.html Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Bezpieczne,zrób tak jak tam napisane i tyle,a unroot zrobisz apką superSu którą posiada kingroot. Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Okey, to ja naładuje tel do pełna a potem się pobawię z tym Próbowałem i nie wyszło mi, bo przy próbie aktualizacji SuperSU wywala błąd i żebym ponownie uruchomił tel, i tak w kółko. Próbowałem też innych sposobów. Na przykład przez USB, ściągnąłem paczkę, włączam Root.bat włącza sie wiersz poleceń wciskam enter, tel się wyłącza jak powinien, ale nic sie nie dzieje i jest napisane na żółto na górze wyświetlacza "CSC mode", a niżej że jak długo wcisnę przycisk POWER to tel sie zrestartuje. O co chodzi? Coś źle robię? ps. Root checker Basic i Root Checker pokazują, że mam roota, ale SuperSU nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Może spróbuj tej metody: http://forum.android.com.pl/topic/205422-root-dla-asus-zenfone-4-45-5/ Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Wszelkie paczki co pobierałem z plikiem *.bat robią to co powinny ale nie do końca, gdy tel się wyłącza powinien się włączyć i powinna pójść instalacja, a u mnie wyświetla się napis "CSC mode" bo chyba za nowy android mam Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) To jak wchodzi Ci do recovery, to zrób może wipe cache, o ile masz tam takie coś. Nie miałem nigdy asusa w ręku więc nie wiem dokładnie jak wygląda to recovery. btw, masz włączone debugowanie usb na telefonie ? Edytowane 28 Listopada 2015 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
artur04c 18 Napisano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 debugowanie usb jest włączone, ale jak sie tel wyłącza i potem ma pójść proces instalacji to mnie wyświetla się "csc mode" i mogę sobie jedynie wyłączyć tel Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts