Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie. Sytuacja jest dosyć nietypowa, bo już jedną myszkę mam przy komputerze stacjonarnym, ale sytuacja mieszkaniowa zmusiła mnie, do zakupu laptopa do gier i do niego potrzebuję myszki, jednocześnie chciałbym aby był to inny model niż obecnie posiadany.

Poniżej wypełniony formularz ;)

§  Budżet: Nie ma znaczenia

§  Jakiej myszki obecnie używasz: Logitech G502 Proteus Core

§  Jaką masz obecnie podkładkę: Razer Goliathus Speed Gaming Large

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: W trakcie gry 200-250, w systemie 800

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: jakieś 85%-90% szerokości podkładki, czyli w przypadku obecnie posiadanej to 30 cm - 31,9 cm

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): FPS(BF4, SW: BattleFront, Call of Duty), RPG(Diablo 3, League of Legends, Torchlight 1 i 2), TPP(Seria Hitman)

§  Ile przycisków używasz w myszce: zależy od gry, ale poza dwoma głównymi, to minimum 2

§  Chwyt: pomiędzy finger grip, a palm grip

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

§  Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 14,5cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz: Potrzebuje drugiej, do drugiego komputera, a przy okazji chcę aby była inna niż obecnie posiadana

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Brak

Mogę Ci polecić Mionix Naos 7000 i Steelseries Rival Optical Mouse.

Steelseries dzisiaj trzymałem w rękach i była bardzo wygodna. Ma dwa dodatkowe przyciski pod kciuk co jest plusem. Posiada też przycisk do zmiany DPI. Chyba ją kupię...

Mionix Naos 7000... Bardzo mi się spodobała ta mysz, brałbym ją gdyby nie to, że niezbyt nadaje się do claw gripa bo ma taką prawą stronę. 

To standardowo : zowie za11/12 zowie fk1 zowie ec1-a Steelseries Rival, Razer DA Chroma lub 2013 jak znajdziesz , mionix Avior

Minusem w Razer jest to ze nie każdemu ona pasuje i razer synaps 2.0 powoduje smoothing wiec jest to myszka prawie plug&play czyli instalujesz ustawiasz i odinstalujesz ,

Zowie nie ma oprogramowania wszystko robisz na myszy, co do rivala to sie wypowiem bo miałem: nowe rewizje nie maja loga Nipu i maja poprawione gumy z boku myszki. Myszka leży dosc specyficznie dlatego radzę ja przymierzyć przed zakupem: mi leżała super ale jakoś jak juz w domu miałem to była jednak za duża i byłem przyzywczajony do symetrykow wiec nie mogłem sie przemoc. Oprogramowanie pozwala nam ustalać kolory osobno dla rolki i dla loga. Dpi mamy 2 tryby, co 50 regulowane , a jest jeszcze game sense taki bajer np do csgo ze jak mamy 100hp myszka swieci na zielono jak 50 to na żółto a jak low to na czerwono :D fajny efektywny bajer jak ktoś lubi, ogólnie myszke polecam sensor żyleta jednak nie leżała mi w dłoni i aktualnie jutro jadę po zowie fk1 pozdrawiam

A ja jak zwykle polecę Logitecha G700. Teraz jest wersja G700s z dodatkowymi bateriami oraz zmienionym designem + zmienili sensor na jeszcze lepszy. Sam gram w BF4, BF:Hardline oraz SW:BattleFront i mysz sprawdza się świetnie. Pod kciukiem masz 4 przyciski idealne do przełączania ekwipunku/kart w Battlefroncie.

Mysz może działać na kablu lub bez niego co jest bardzo wygodne.

Na twoja rękę rival moze okazać sie za duży wiec celowałbym w zowie za12 pod twoja rękę :) DA ma smoothing i nie każdemu leży, najlepiej jakbyś przymierzył rivala przed zakupem :)

Na twoja rękę rival moze okazać sie za duży wiec celowałbym w zowie za12 pod twoja rękę :) DA ma smoothing i nie każdemu leży, najlepiej jakbyś przymierzył rivala przed zakupem :)

• 1 miesiąc temu...

To ja dodam dwa słowa z racji tego że miałem Razera DA Chroma i mam G502.

Razer duuuże miększe klawisze! słbsze ślizgasze niż w G502

Razer ma lepszy 3 klawisz (pod rolką) i samą rolkę.

co do różnic w grze - są bardzo blisko siebie. w g502 zmiana dpi w locie jest bardzo wygodna.