vitno 24 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam, Jak w temacie. Sytuacja jest dosyć nietypowa, bo już jedną myszkę mam przy komputerze stacjonarnym, ale sytuacja mieszkaniowa zmusiła mnie, do zakupu laptopa do gier i do niego potrzebuję myszki, jednocześnie chciałbym aby był to inny model niż obecnie posiadany. Poniżej wypełniony formularz § Budżet: Nie ma znaczenia § Jakiej myszki obecnie używasz: Logitech G502 Proteus Core § Jaką masz obecnie podkładkę: Razer Goliathus Speed Gaming Large § Z jakich wartości DPI korzystasz: W trakcie gry 200-250, w systemie 800 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: jakieś 85%-90% szerokości podkładki, czyli w przypadku obecnie posiadanej to 30 cm - 31,9 cm § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): FPS(BF4, SW: BattleFront, Call of Duty), RPG(Diablo 3, League of Legends, Torchlight 1 i 2), TPP(Seria Hitman) § Ile przycisków używasz w myszce: zależy od gry, ale poza dwoma głównymi, to minimum 2 § Chwyt: pomiędzy finger grip, a palm grip § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 14,5cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Potrzebuje drugiej, do drugiego komputera, a przy okazji chcę aby była inna niż obecnie posiadana § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Brak Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Mogę Ci polecić Mionix Naos 7000 i Steelseries Rival Optical Mouse. Steelseries dzisiaj trzymałem w rękach i była bardzo wygodna. Ma dwa dodatkowe przyciski pod kciuk co jest plusem. Posiada też przycisk do zmiany DPI. Chyba ją kupię... Mionix Naos 7000... Bardzo mi się spodobała ta mysz, brałbym ją gdyby nie to, że niezbyt nadaje się do claw gripa bo ma taką prawą stronę. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Skoro G502 Ci pasuje, to nie kapuję, po co koniecznie chcesz inną. Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Bo chcę mieć porównanie, alternatywę, a nie dwie takie same myszki Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Profilowana / symetryczna? Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Może być taka i taka, nie ma to większego znaczenia Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 To standardowo : zowie za11/12 zowie fk1 zowie ec1-a Steelseries Rival, Razer DA Chroma lub 2013 jak znajdziesz , mionix Avior Minusem w Razer jest to ze nie każdemu ona pasuje i razer synaps 2.0 powoduje smoothing wiec jest to myszka prawie plug&play czyli instalujesz ustawiasz i odinstalujesz , Zowie nie ma oprogramowania wszystko robisz na myszy, co do rivala to sie wypowiem bo miałem: nowe rewizje nie maja loga Nipu i maja poprawione gumy z boku myszki. Myszka leży dosc specyficznie dlatego radzę ja przymierzyć przed zakupem: mi leżała super ale jakoś jak juz w domu miałem to była jednak za duża i byłem przyzywczajony do symetrykow wiec nie mogłem sie przemoc. Oprogramowanie pozwala nam ustalać kolory osobno dla rolki i dla loga. Dpi mamy 2 tryby, co 50 regulowane , a jest jeszcze game sense taki bajer np do csgo ze jak mamy 100hp myszka swieci na zielono jak 50 to na żółto a jak low to na czerwono fajny efektywny bajer jak ktoś lubi, ogólnie myszke polecam sensor żyleta jednak nie leżała mi w dłoni i aktualnie jutro jadę po zowie fk1 pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Coś nikt nic nie pisze o RAT'ach od MadCatz'a... Są aż tak przereklamowane i kiepskie? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Słabe sensory i za ciężkie do csa , w cs lubuja sie dobre sensory i lekkie myszki Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ja akurat w CS'a nie gram, bardziej BF4, Diablo 3 i BattleFront, ale skoro za słabe sensory, to nie widzę sensu przepłacania za bardziej futurystyczny wygląd. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 To jak juz lubisz takie wyglądy to moze logitech g402/502 Ci sie spodoba Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 26 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Ok, To teraz pytanie: ZA11/12 czy Rival czy Razer? Poczytałem o nich i przyznam szczerze, że w testach idą łeb w łeb. Cytuj Link to post Share on other sites
q3sniper 13 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 A ja jak zwykle polecę Logitecha G700. Teraz jest wersja G700s z dodatkowymi bateriami oraz zmienionym designem + zmienili sensor na jeszcze lepszy. Sam gram w BF4, BF:Hardline oraz SW:BattleFront i mysz sprawdza się świetnie. Pod kciukiem masz 4 przyciski idealne do przełączania ekwipunku/kart w Battlefroncie. Mysz może działać na kablu lub bez niego co jest bardzo wygodne. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Na twoja rękę rival moze okazać sie za duży wiec celowałbym w zowie za12 pod twoja rękę DA ma smoothing i nie każdemu leży, najlepiej jakbyś przymierzył rivala przed zakupem Na twoja rękę rival moze okazać sie za duży wiec celowałbym w zowie za12 pod twoja rękę DA ma smoothing i nie każdemu leży, najlepiej jakbyś przymierzył rivala przed zakupem Cytuj Link to post Share on other sites
Rausi 12 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 A STEELSERIES RIVAL 300? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 To to samo co rival niby ma lepsze gumy ale zwykły rival bez loga Nipu na gorze pudełka to rival 300. Ewentualnie inna wersja kolorystyczna Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Więc na polu bitwy zostaje Zowie ZA11 i Rival. Bardzo rozczarowany jestem Mad Catzem. Sporo złego naczytałem się o sensorach w nich zastosowanych. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Ja bym raczej poszedł w ZA12 jak 11. Będzie wygodniej. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Jedz sobie do jakiegoś sklepu przymierzyć Rivala bo nie kaDemu leży w łapie jeśli leży to kup jeśli nie to zowie wybierz mi nie leżał i wymieniłem na fk1 Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Mierzylem Razer oraz Rival i obydwie świetnie mi leżą zarówno pod kątem kształtu jak i rozmiaru Bardzo w przypadku Razer'a da siie odczuć smoothing? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Tak, weź rivala Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Mysz kupiona, a raczej otrzymana w prezencie, temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
mgtan 4 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 To ja dodam dwa słowa z racji tego że miałem Razera DA Chroma i mam G502. Razer duuuże miększe klawisze! słbsze ślizgasze niż w G502 Razer ma lepszy 3 klawisz (pod rolką) i samą rolkę. co do różnic w grze - są bardzo blisko siebie. w g502 zmiana dpi w locie jest bardzo wygodna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts