9396264 0 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Witam. Zamierzam sobie sformatowac z płytki nowo zakupiony laptop lenovo Y50 żeby pozbyć się tych wszystkich dupereli które są instalowane przez producenta (na marginesie: w życiu bym nie przypuszczał że tego może być aż tyle). Zaktualizowałem windowsa 8.1 do 10, a potem pobrałem go programem z strony microsoftu i nagrałem na płytke. I tutaj pojawia się moje pytanie: czy jak sformatuje komputer, wyczyszcze hdd i zainstaluje czystego windowsa 10 to czy będe musiał potem szukać wszystkich sterowników czy system sam się tym zajmie i zainstaluje je? Jest to system windows 10 home 32 i 64 bit. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Na 99% się uruchomi, potem wchodzisz na stronę Lenovo i problem rozwiązany. Ja bym sobie tylko zrzucił profilaktycznie sterownik do karty sieciowej, co by po instalacji mieć dostęp do internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
9396264 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) jak zrzucic ten sterownik? gdzie on sie znajduje? Druga sprawa to taka: ja w tym laptopie nie mam odtwarzacza płyt, korzystam z takiego mobilnego który się podłącza za pomocą usb. Czy podczas instalacji windowsa i wyczyszczenia hdd bedzie mi nadal czytać ten odtwarzacz płyt? Chodzi mi o to ze przecież podczas czyszczenia hdd usune sterowniki, a płytka z windowsem bedzie znajdowac sie w srodku. Czy bedzie normalnie mi zczytywalo zawartosc plytki po wyczyszczeniu hdd? Inaczej czy bedzie instalacja dalej przebiegac normalnie po wyczyszczeniu hdd? Edytowane 24 Listopada 2015 przez 9396264 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ustal, jaki jest producent i model karty, a potem ściągnij z jego strony. Napęd powinien działać bez problemu. Edytowane 29 Listopada 2015 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts