Skocz do zawartości

Jak najbardziej budżetowy zestaw klawiatura+mysz+podkładka <100zł

Recommended Posts

§ Budżet: Powiedzmy, że >100zł, ale mogę się zmieścić nawet w połowie kwoty

§ Jakiej myszki obecnie używasz: Jakiś bezprzewodowy shit

§ Jaką masz obecnie podkładkę: nie mam

§ Z jakich wartości DPI korzystasz: przy mojej obecnej myszce małe ma to znaczenie, uznajmy mnie za typowego Janusza, który pragnie kupić myszkę

§ Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS:

§ W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): lol, aion, tera, cs:go, bf3, fallout

§ Ile przycisków używasz w myszce: 4

§ Chwyt: finger grup, ale tylko z powodu małych gabarytów mojej myszki, da się wszystko wyrobić

§ Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): dotychczas trzymałem wyłącznie trzema pierwszymi począwszy od kciuka

§ Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 17cm

§ Dlaczego chcesz zmienić mysz: bo moja była kupiona wyłącznie do użytkowania z telefonem

§ Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy):

Więc tak, wypełniłem wzór na tyle dokładnie, na ile się da, żeby nikt się nie przyczepił, że go olałem, ale przy moim budżecie raczej nie ma sensu zawracać sobie tym głowy.

Zaznaczam, że osoby głoszące "przy takim budżecie nie ma żadnej różnicy pomiędzy modelami" mogą iść być grube gdzieś indziej, bo jednak czekam na jakieś ciekawsze wpisy :D

Kupuję taki "zestaw", ponieważ teraz i tak go nie wykorzystam, bo matura zbliża się ogromnymi krokami, a do tego czasu dorobię sobie znacznie i kupię o wiele lepszy komplet.

A, z ostatnich uwag: możecie jakieś 20-30 przeznaczyć na podkładkę, bo jednak nie chciałbym jej później zmieniać. Zależy mi wyłącznie na tym, żeby klawiatura przeżyła pół roku, a mysz nie była drętwa przy np. grze snajperką, gdzie wyłapuje dopiero szarpnięcie myszką

Edytowane przez Nyannte

Jak chcesz po taniości, to dziś w Bezdomce nadziałem się na jakiś pseudo-gejmingowy zestaw klawiatura + mysz za bodajże 59,99 PLN. Mysz wyglądała na sporą, widzę, że chyba masz dość sporą dłoń... Tak ogólnie, to ja bym na Twoim miejscu pochodził po marketach i pooglądał na własne oczy.

Jeszcze pytanie, czy musi być to gotowy zestaw (czyt. klawiatura z myszą pakowane razem), czy rozważasz zakup jednego i drugiego osobno?

Co do podkładki, to kup A4Tech X7 (dostępna w 3 rozmiarach - wedle uznania) - to jest chyba najtańsza z sensownych podkładek i raczej nie będzie za pół roku potrzeby wymiany pod nową mysz... Jest jeszcze SteelSeries QCK - chyba bardzo podobna, ale zdecydowanie droższa od A4Techa.

EDIT:

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,14052,name,zestaw-dla-gracza-klawiatura-mysz-combat-fx-one

To ten zestaw, o którym wcześniej pisałem.

Edytowane przez 030366

Zobacz na ten zestaw z Biedry, do tego podkładka X7 w budżecie 100 PLN się popieści to się zmieści ;)

Dodam od siebie, że sam zanim zainwestowałem w mechanika, ponad pół roku przejechałem na szajsowatej klawiaturze za 16 PLN, ooo takiej: http://www.morele.net/klawiatura-titanium-tk102-451749/i żyję, tyle, że ja nie gram i nie grałem :P

W tej cenie raczej prochu się nie wymyśli, taka prawda chyba.

EDIT: Jak chcesz coś bardziej markowego i możesz trochę dołożyć do budżetu, to zerknij jeszcze na sprzęt z serii Genesis od Nateca.

Edytowane przez 030366

W opiniach o tym zestawie ludzie mówią, że myszka głupieje przy szybszym obrocie :/

A co dokładniej z tego Nateca? Siedzę do jutra na telefonie, a trochę tego mają :D

Sam mam zamiar później wydać jakiś tysiąc na na zestaw (1/5 hajsu na mój komputer, paranoja :D) i pewnie znajdzie się 700 na mechanika, ale póki co muszę jakoś przeżyć ze skromniejszym budżetem. Oczywiście nie oczekuję cudów, lecz jakiś taki standardowy komfort pracy :D

A może taka myszka od Zalmana? http://dlagracza.com/myszki/1055-zalman-zm-m300.html