Hammer 0 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 § Budżet: 1500kr (kupuję w szwedzkim sklepie, za tą cenę można dorwać prawie każdą myszkę) § Jakiej myszki obecnie używasz: A4Tech X7 XL-740K § Jaką masz obecnie podkładkę: A4Tech X7 Gaming § Z jakich wartości DPI korzystasz: 1200DPI na rozdzielczości 1920x1080 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: nie sprawdzałem § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Różne RPG typu Wiedźmin 3, Osu!, czasami strzelanki typu CS:GO, czasami League of Legends. Ogólnie po trochu we wszystko. § Ile przycisków używasz w myszce: 2 boczne przyciski pod kciukiem muszą być do przełączania stron. § Chwyt: Różnie, zależy w jaką grę gram. W osu! claw grip a w CS:GO i rpgach palm grip. § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1 + 2 +2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 14cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Straciła swoją precyzję, jest już stara, rolka myszki wysiada - czasami nie klika. § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): 2 przyciski boczne to podstawa. Ma być wygodna i ma się nią dobrze sterować. Wygląd jest mniej ważny. Materiał ma być przyjemny w dotyku. Chcę żeby nowa myszka była o wiele lepsza o tej którą mam teraz. Szukałem już w internetach różne top myszki dla gracza na 2015 i nie mogę się zdecydować, która będzie lepsza. Mam kilka swoich typów: Logitech G502 Proteus Core Steelseries Rival Optical Mouse Razer DeathAdder 2013 Może ktoś poleci mi coś lepszego? Do tego potrzebowałbym nowej podkładki bo stara się wytarła. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Spójrz na Mionixa Naos 7000 - kształt idealny pod palm gripa. Inna sprawa, że nie wiem, czy taka mycha sprawdzi się w Osu! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 No muszę przyznać, że zainteresowałeś mnie tym Mionixem. Mysz wygląda na wygodną ale jak sam napisałeś nie wiadomo jak będzie się nią grało w Osu! Poszukałem w internetach i ktoś pisał, że ta mysz jest słaba jeśli chodzi o precyzyjne trafianie w Osu! Do tego ma prawie taką samą wagę jak mysz, którą używam teraz. Postaram się wybrać do kilku sklepów, znaleźć te myszy i zobaczyć która będzie mi najlepiej leżeć w ręce. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Jeszcze mionix avior 7000, lub zowie fk1/za11/12/ec1/2-a 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Mionix Avior 7000 odpada z jednego prostego powodu. Ma boczne przyciski po dwóch stronach co mogłoby być niewygodne. Co do Zowie... czym te myszki mogą się pochwalić? W jakim stopniu są lepsze od takiego Logitecha G502 Proteus Core czy Mionix Naos 7000? Zowie FK1 ma boczne przyciski więc nie. Zowie ZA11 też ma boczne przyciski po obu stronach... Musiałbym sprawdzić w sklepie czy bym się irytował czując te przyciski. Zowie ZA12 to samo. xD Zowie EC1 już lepiej, nie ma przycisków po prawej stronie. Zowie EC2-A jest mniejsza od Zowie EC1 i podobno ma lepszy sensor... Nie wiem, coś nie przekonują mnie te myszki. No i scroll mi się w nich nie podoba. Hmm, pozostaje jeszcze sprawa podkładki pod myszkę. Moja stara A4Tech X7 Gaming dołączana do myszki przy zakupie jest już stara i zniszczona, że aż zrobiła się szaro-jasna w kilku miejscach od użytkowania. Edytowane 23 Listopada 2015 przez Hammer Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Zowie ec1-a i ec2-a różni sie tylko rozmiarem. (1 większa) te przyciski sa nie aktywne wiec nie wiem w czym problem , Sam sie zastanawiam miedzy zowie fk1 a za12 i mionixem aviorem 7000. Dodam ze miałem Rivala a teraz mam Rival 100. Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 No ok, można wyłączyć te przyciski ale wtedy nadal będziesz je czuć. A ja jestem przyzwyczajony, że teraz takich przycisków nie mam. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Prawdopodobnie w ogóle nie będziesz ich dotykał, a nawet jeśli, to są zbyt twarde, by je wcisnąć przypadkowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 W takim razie weź zowie ec1-a będziesz zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Byłem dzisiaj w Media Markt i znalazłem trzy myszki o których myślałem. Logitech G502 Proteus Core - odpada, za dużo przycisków, będą mnie rozpraszały. Nawet jeśli je się dezaktywuje to nadal czuć, że tam są. Steelseries Rival Optical Mouse - najlepiej mi się ją trzyma w ręce, wygodna i stabilna. Razer DeathAdder - trzyma się prawie tak wygodnie jak Steelseries Rival ale przyciski wydają się być słabe, słyszałem też, że szybko się psują więc Razer też odpada. Mionixa i Zowie nie było w sklepie, jutro się popytam kolegów w szkole to może mi polecą sklep gdzie są myszki. A i jeszcze jedna sprawa. Zowie EC1-A posiada kilka profili DPI, ale nie ma w nich 1200DPI, a nie można sobie ustawiać jakiego się chce bo nie ma w ogóle sterowników. Więc też odpada. xd No to ostateczna walka: - Steelseries Rival Optical Mouse - chyba najlepszy wybór, dobrze się trzyma, ludzie o niej dobrze mówią w internetach. - Mionix Naos 7000 - można powiedzieć, że na widok tej myszki "mój hammerek się ucieszył" xD Pewnie jest bardzo wygodna tylko prawa strona niezbyt się nadaje na claw gripa, tak jak powiedział Tycha. Na 80% zamierzam kupić Steelseries Rival, może polecicie mi dobrą podkładkę pod tą myszkę? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Jak pasuje Ci Rival to bierz Rivala. Chcesz podkładkę szybką czy wolną? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Szkoda ze nie kupowałeś tydzień wcześniej bo primo miałem rivala 2-tygodniowego na sprzedaż za 170 secundo w RTV euro AGD była za 190 a teraz chyba 220 Edytowane 24 Listopada 2015 przez Amok. Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Wolę szybką podkładkę. Patrzyłem w internetach i normalna QCK od Steelseries wydaje się być dobrym wyborem. Nie potrzebuję większej. Ah, gdyby jeszcze miała obszywane końce jak w innych podkładkach... Może ktoś zna lepszą podkładkę niż ta QCK od Steelseries? Amok, niedługo czarny piątek, może będzie promocja na tą myszkę a jak nie to trudno, i tak kupię. Dziękuję Wam za pomoc w wyborze Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Miałem rivala polecam mi nie leżał w łapie ale genialna myszka, z dobrych podkładek to masz zowie gs-R rough, roccat taito control , Hyperx fury od kingston i qck+ (sam mam) , a co do myszki to mam rival 100 ale słaba jest i jutro jadę po zowie fk1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Wolę szybką podkładkę. QCK od Steelseries wydaje się być dobrym wyborem. zowie gs-R rough, roccat taito control , Hyperx fury od kingston i qck+ Oksymorony. Cytuj Link to post Share on other sites
Hammer 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Oksymorony. Hah To chyba czegoś nie zrozumiałem. Szybka podkładka to taka po której myszka szybko chodzi tak? Więc musi być śliska? Tycha, co dobrego polecasz? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) A nie doczytałem ze szybka, to zowie gr-F speed albo razer goliathus speed ewentualnie poczytaj jeszcze na tym forum, ja do csa wole wolniejsze , a ogólnie polecana jest hybrydowa- zowie gt-r/f rough. co do rivala to sie wypowiem bo miałem: nowe rewizje nie maja loga Nipu i maja poprawione gumy z boku myszki. Myszka leży dosc specyficznie dlatego radzę ja przymierzyć przed zakupem: mi leżała super ale jakoś jak juz w domu miałem to była jednak za duża i byłem przyzywczajony do symetrykow wiec nie mogłem sie przemoc. Oprogramowanie pozwala nam ustalać kolory osobno dla rolki i dla loga. Dpi mamy 2 tryby, co 50 regulowane , a jest jeszcze game sense taki bajer np do csgo ze jak mamy 100hp myszka swieci na zielono jak 50 to na żółto a jak low to na czerwono fajny efektywny bajer jak ktoś lubi, ogólnie myszke polecam sensor żyleta jednak nie leżała mi w dłoni i aktualnie jutro jadę po zowie fk1 pozdrawiam Edytowane 24 Listopada 2015 przez Amok. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts