Skocz do zawartości

Komputer dla grafika 2d

Recommended Posts

Witajcie!

Szykuję się do zakupu komputera do robienia grafiki 2d, obróbki dużych zdjęć itd.

Pierwotnie myślałam nad laptopem - MSI Apache pro, ale z tego co widzę, wszyscy doradzają mi stacjonarkę.

• Zastosowanie komputera: grafika 2d, photoshop, indesign, itp.
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ok. 4000 zł
  • Których części potrzebujesz? wszystkiego
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? możliwe, ale w przyszłości.
  • Potrzebuję nowego monitora.
  • Specjalne wymagania: SSD, cichy
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? nie
  • Własna propozycja zestawu: 
  • Inne: Czy według Was bardziej kalkuluje się stacjonarka niż laptop?

Dzięki!

Edytowane przez martaffe

Matko. Monitor TN dla grafika. Reszty nawet nie będę komentować. 

1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1 x  Liteon iHAS122 SATA (black) 1 x  SilentiumPC Gladius M35 Pure Black (b/z) 1 x  Antec VP-PC 500W 120mm 1 x  Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ 1 x  Gigabyte GA-B85M-D3H-A /intel B85, LGA1150/ 1 x  Crucial 16GB (2x8GB) 1600MHz CL9 Ballistix 1 x  Asus GeForce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bit (1085/5400) 1 x  Plextor M6 Pro 128GB SATA3 (545/330MB/s) 1 x  Crucial MX200 250GB (555/500MB/s) 1 x  DELL U2412M (IPS, 8ms, DVI, DP, USB, LED)

4299 zł + kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Masz tutaj porządny SSD na system i soft. Do tego 250 GB z szybkim zapisem na scratch disk. Monitor 16:10 na IPS. Wg mnie minimum minimów do pracy z grafiką. Ogólnie na start zrezygnowałbym z GPU i poszedł w mocniejszy procesor. 

Intel Core i7-4790 /3.6GHz, 8MB, LGA 1150, BOX/

Dziękuję :) Zagłębię się w lekturę, bo jednak słabo się znam.

Masz tutaj porządny SSD na system i soft. Do tego 250 GB z szybkim zapisem na scratch disk. Monitor 16:10 na IPS. Wg mnie minimum minimów do pracy z grafiką. Ogólnie na start zrezygnowałbym z GPU i poszedł w mocniejszy procesor. 

Ok, pytanie laika :) Konieczne są dwa ssd?