nowyuserjon 5 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam, oddaję mój telefon bratu i zostaję bez niczego. Muszę kupić coś nowego. Mój budżet to 800 zł, mogę dopłacić trochę, jeśli warto, ale wolałbym nie przekraczać tego budżetu. Moje wymagania : Dobry ekran, wyświetlacz min. 5'', wolałbym 5,5'', szybki, żadnych ścięć i błędów dobra bateria, bardzo dobry aparat, na poziomie min. 13, 5 MP, dioda doświetlająca, zależy mi, żeby przedni był co najmniej dobry. Min 2 GB RAM, duża wydajność w grach, może niezbyt wymagających, czasami pogram w Asphalt 8. Db głośnik, mi. Android 5.0, ładny design, smukły telefon w miarę możliwości, nie chcę cegły. 16 GB minimum, dobrze byłoby, gdyby posiadał slot na kartę, jeśli nie, to wbudowane 32 GB. Mogą być Chińczyki. Tylko nowe, mogą być sklepy internetowe, nie allegro i olx. Nie chcę od osób przedłużających umowę. Dobrze byłoby, gdyby miał aktualizację do 6.0 i jeżeli chiński telefon to jaka gwarancja, w Polsce, Chinach? Nie są to za duże wymagania? Co sądzicie o M2 NOTE? Ma ktoś z Was taki? Słyszałem, że ma jakieś lekkie problemy z odtwarzaniem muzyki (?) Poprawili już to? P8 Lite chciałbym zostawić jako ostateczność, wiem dobry telefon, miałem okazję testować. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Xperia M4, P8 Lite, Moto G3 2gb (u nas chyba niedostępna), Honor 4X 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Xiaomi Redmi Note 2 prime 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Xperia odpada, miałem problemy z telefonem Sony i się zraziłem troch, co do tej marki. P8 Lite jak mówiłem to ostateczność. Xiaomi Redmi Note 2 prime Jak z gwarancją? Na jakiej stronie np zamówić? Bo słyszałem, że sporo podróbek jest... Nie ma czegoś tańszego? A ten, co podałem, coś z nim nie tak?? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Najlepiej zamówić na xiaomiforsale.com masz wtedy serwis we Wrocławiu,czas dostawy 3-4 dni,gwarancja 1 rok taką daje Xiaomi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dobrze, podnoszę stawkę, max 1000 zł. Jeśli warto dopłacę 100/200 zł, ale to musi być już coś więcej. Nadal tylko sklepy, najlepiej, żeby był dostępny w Media Markt/Expert/Saturn będę miał zniżkę ~250 zł. Więc Xiaomi niestety chyba odpada, chyba, że będzie w ww. sklepach, choć wątpię. Miał ktoś styczność z M2 Note? Nie jest on z tyłu jakoś bardzo plastikowy, bo na zdjęciach wygląda na takiego. Mógłbym go kupić nawet za ~500 zł.. Nie chcę brać tel na mix/abonament, wolę wziąć coś takiego jak jest Virgin Mobile za 29 zł. Miał ktoś styczność z tą siecią? Poproszę opinie. Można kupić starter i doładowanie w kiosku/sklepie? Edytowane 20 Listopada 2015 przez nowyuserjon Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Generalnie w tej cenie to jest trochę martwy punkt. Średniaki w Polsce nie są porywające a nowego byłego flagowca dostać w tej cenie no to prawie graniczy z cudem. Chyba że LG G3 W testach całkiem nieźle wypadł Alcatel 3 wersja 5.5 cala. Całkiem dobry i wydajny procesor Snapdragon 615 który jest na poziomie 800, 2gb ramu, całkiem przyzwoity ekran full hd, głośniki stereo od JBL. W tej cenie raczej nic mocniejszego nie dostaniesz Ewentualnie jeszcze HTC Desire 820 z takich większych Z mniejszych to Asus Zenfone 2 laser. Całkiem dobry z niezłą specyfikacją Huawei P8 lite. Podobnie jak wyżej ale zamontowane podzespoły są troche mniej wydajne głównie w grach Motorola Moto G 3 generacji. Wszystko fajnie za sprawą czystego androida ale ma tylko 8gb wbudowanej pamięci zresztą podobnie jak M4 aqua choć są wersje 16gb ale raczej powyżej 1000 Gdyby była u nas ta Motorola G 3 generacji z 2gb ramu to byłby to najsłuszniejszy wybór ale jeszcze jej nie ma choć ma być ale niewiadomo kiedy i za ile Co do virgin to ja używam i już połowa rodziny i wszyscy chwalą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź Co do Virgin to starter muszę kupić przez Internet czy można w jakimś sklepie/kiosku? Bo chyba salonów w pobliżu (moim) nie ma. Nikt się jeszcze nie wypowiedział o M2 Note, mógłbyś coś o nim powiedzieć? Edytowane 20 Listopada 2015 przez nowyuserjon Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Można kupić w kioski ale ja przenosiłem numer i wszystko przysłali do domu Niestety o M2 note się nie wypowiem bo nie miałem styczności więc nie chcę zmyślonych rzeczy pisać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Szkoda. W niedzielę będę w Media Expert, to zobaczę może będzie ten telefon. Choć wątpię, aby było, bo to nie jest taki super znany tel... Mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć o M2 Note? Jeszcze pytanie dotyczące Virgin, czy to prawda jak doładuję za co najmniej 5 zł, stan konta przedłuży się na rok? Czyli ten Internet 5 GB skończy się po miesiącu? Tak samo z nielimitowanymi SMS i rozmowami? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Każde doładowanie od 5 zł przedłuża ważność konta o 365 dni.Zarówno nielimitowane rozmowy,sms jak i 5gb jest na 30 dni. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) - edit. nie ten temat Edytowane 21 Listopada 2015 przez jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Czyli co miesiąc musiałbym doładowywać 29 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Co miesiąc 29zł żeby mieć nielimitowane rozmowy smsy i 5 GB przez miesiąc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Ok, zacznę od nowa. Kupuję starter za 5 zł (?) doładowuję za 29 zł? Doładowania będę mógł kupować sklepach/kioskach? Sorry, że tak pytam, ale zawsze miałem Zetafon czy Mix w Orange i czas z tym skończyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Kupuję starter za 5 zł (?) doładowuję za 29 zł? Doładowania będę mógł kupować sklepach/kioskach?Dokładnie tak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 No to dziękuję. Jutro zobaczę w sklepie. Jak nie to powiem, żeby sprowadzili tego M2 Note i zobaczę jak leży w dłoni i zobaczę jakie zdj robi Cytuj Link to post Share on other sites
Nezo01 47 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 O M2 Note jedynie mogę powiedzieć, że na telchinie uznali go za nieopłacalny kiedy wyszedł Xiaomi. Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Znalazłbym coś metalowego/aluminiowego, ogólnie nie chcę, żeby telefon wyglądał na plastikowy? Może być jakiś plastik, ale żeby nie wyglądał tandetnie. Ten M2 Note jest ok, ale ten tył, trochę lipa. Patrzyłem na inne Meizu, są lepiej wykonane, ale nie mają slotu na sd. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Meizu Metal. Jest presale na geekbuying. Darmowa dostawa Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Ten? Ciekawie wygląda... http://www.geekbuying.com/item/Meizu-Metal-5-5inch-FHD-2-5D-4G-Smartphone-64bit-Helio-X10-Octa-Core-2GB-16GB-Flyme-5-OS-mTouch-2-1-5-0MP-13-0MP---White-356514.html Niestety Multi-language include: English, French, German, Portuguese, Spanish, Traditional/Simplified Chinese. Czyli lipa, bo języka polskiego nie ma. Ciekawe kiedy będzie dostępny w Polsce... Ciekawie prezentuje się ZUK Z1, ale też słaba dostępność. Jaka jest różnica między Meizu Blue Charm Metal, a Meizu Metal? Czy to tylko dłuższa nazwa? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) Zuk Z1 ma świetną baterię,ale rozmiar telefonu jak na 5.5" jest wręcz ogromny.To tylko dłuższa nazwa meizu metal. Edytowane 21 Listopada 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
nowyuserjon 5 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) jest wręcz ogromny. W jakim sensie? Chodzi o grubość? Kurczę, ten Meizu Metal wygląda świetnie, w Antutu osiąga ~50000 pkt A ten Meizu ma YunOS, a nie Androida? Czy w jakichś innych tel. był taki? Jak się spisywał? Warto czekać? Miesiąc, dwa, w ogóle? Warto czy w tej cenie coś lepszego znajdę? http://allegro.pl/telefony-komorkowe-165?id=165&order=m&string=meizu+metal&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-kpr-v4-ele-1-2-0907 Nie ma polskich testów, muszę czekać... Edytowane 21 Listopada 2015 przez nowyuserjon Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Chodziło mi o wysokość i szerokość.YunOS jest to system przeznaczony na rynek Chiński. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Nie. Długość i szerokość. 5.5 cala ale obudowa bardzo dużo. Mój G3 ma też 5.5 a cala wygląda rozmiarowo przy nim jak wersja mini. Kolejny co antutu najważniejsze. No nie mogę już. Cyferki nie są najważniejsze. Mediatekom jeszcze do Snapdragona brakuje wydajnościowo choć w cyferkach wychodzą podobnie. Nakładka to Flyme Os Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts