sekond 3 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Zamykamy stan surowy domu. Poszukujemy obecnie okien. Najlepiej drewnianych w kolorze brazu, może może jasny brąz, orzech. Firm jest tak dużo, ze trudno wybrac. Może ktos poleci mi dobrą i sprawdzoną firme , najlepiej w okolicach Śląska. krystyna Cytuj Link to post Share on other sites
hapek1 1 Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Drewniane okna są drogie. W zasadzie jedyna ich zaletą jest wyglłąd oraz to że są ekologiczne przy spalaniu. Ale jeśli chcesz zaoszczędzić to warto jest zdecydować się na okna w technologii pvc. Jest to mniejszy koszt oraz takie okna mają praktycznie takie same właściwości. Mogę Ci polecić konkretnie ten model Ekoplastu: http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/prestige-thermo Jakiś czas temu wstawiałem sobie wlaśnie te okna i jestem zadowolony. Nie były drogie a bardzo dobrze zatrzymują ciepło. Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 (edytowane) Co do drewnianych okien mam aktualnie u siebie i są bardzo fajne (sosna, malowana na biało), aczkolwiek jest z nimi więcej roboty po jakimś czasie. Malowanie i te sprawy. Aczkolwiek wszystko zależy od budżetu. Znajomy ma drewniane okna które po 20 latach nie wymagają malowania. Bardzo przyjemne w dotyku ( ciepłe). Wyglądają dużo bardziej prestiżowo. Co do samej firmy to warto pojeździć i po dotykać, poczytać fora strikte budowlane. Sosna bardzo przystępna cenowo i jeden z lepszych materiałów na okna, bardzo żywiczne drewno. Z bardziej prestiżowych ale droższych: merenti. Daruj sobie dąb i inne, strasznie niewdzięczny materiał na okna, mało kto zrobi to dobrze. Może jeszcze modrzew. Edytowane 21 Listopada 2015 przez Etemity Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts