grory 1 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Czesc Posiadam LG G4 i słyszałem, że powinien dawno już mieć aktualizacje do androida 6.0. Na swoim telefonie dalej jej nie mam. W ustawieniach jest napisane, że wersja systemu Android to 5.1. W ogóle mi to nie przeszkadza, ponieważ telefon śmiga aż miło, ale ciekawi mnie czemu dalej nie ma aktualizacji. Czy może ktoś coś wie na ten temat? Powinien sam się zaktualizować czy powinno się to zrobić manualnie? Telefon wzięty z plusa. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jeżeli telefon z plusa to musisz czekać, aż plus wyda swoją aktualizację, czyli może jutro, może za rok, a może nigdy. Zawsze możesz sam wgrać najnowszy soft, jednak musisz pamiętać o zrobieniu kopii zapasowej. Cytuj Link to post Share on other sites
grory 1 Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jeszcze jedno pytanie, czy dużym problemem jest zdjęcie brandu plusa i wgranie czystego softu, aby otrzymywać aktualizacje od razu jak wyjdą na mój telefon? Jestem w takich sprawach kompletnie zielony. I czy wiąże się to z utratą gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) Jedynym sposobem był LG Bridge, ale na niemieckim forum znaleźli rozwiązanie. Potrzebny Ci program o nazwie LGUP, do tego KDZ z MM i można działać. Sam tak dzisiaj zrobiłem na sofcie z Tmobile i śmiga aż miło. Jakby trzeba było coś jeszcze chętnie pomogę PS: Na G4 nie da się zdjąć tego brandu bo jest przypisany imei do operatora. Edytowane 17 Listopada 2015 przez dudek079 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts