pjobbb 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 witam prosiłbym o opinie na temat tych słuchaweczek w dziedzinie muzyka i gry bo do tego mi najbardziej będą potrzebne z przewagą jednak na strzelanki/counter strike czy słuchając muzyki CALe wrzucają nas w inny świat? stwarzają niepowtarzalny klimat? bo takie teorie słyszałem jak jest z komfortem? i jak odnajduję się w grze każda opinia jest dla mnie ważna, najbardziej od ludzi posiadających ten wynalazek, mających go w rękach, zamierzających kupić lub po prostu od tych którzy znają się w dziedzinie słuchawki nadające się do gier dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Do 180zł są jednym z najlepszych wyborów. Jeżeli mamy do dyspozycji porządne źródełko dla dźwięku (asus xonar na przykład) to dźwięk będzie niesamowity. Jednak przewód jest trochę za słaby i krótki, a przedłużka znacznie obniża jakość dźwięku. Jak 1,2m wystarczy i nie mamy zamiaru ciskać słuchawkami to re-cabling nie jest konieczny, jednak nadal zalecany. Po recabilngu jest to cud, sut, malina. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Genialne w grach, rozpłyniesz się przy muzyce. Jednak bez porządnego źródła dla nich nawet na nie nie patrz. Taki DX to minimum bo on i tak nie poraża jakością dźwięku. No i ważne jest to czego będziesz słuchał. MP3 <256KB to tortury jeśli twoje uszy działają choć po części. Jeśli kawałek jest dobrze nagrany to wprost może zjeżyć włosy na tyłku. Przykład? Dżem - Ostatnie widzenie. Gdy usłyszysz dźwięki z 3.45min.. nie oddasz tych słuchawek nikomu. Genialnie kontrolowany bas. BTW Jak już je kupisz, nie zapomnij ich wygrzać. Przez pierwsze ~40h grania będą brzmiały jak walenie pustakiem o głowę. I nie przeciążaj ich, szczególnie z początku. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ergonomia to rzecz osobista. Mi na głowie leżały idealnie, ale nie wiem jak Tobie. Warto przymierzyć, albo się upewnić, czy będzie można zwrócić. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Gadanie, gadanie. Oczywiscie, ze oplaca sie je brac nawet do integry. Dla mnie o wiele wiecej daja sluchawki, niz karta. Cytuj Link to post Share on other sites
hotig 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 To podepnij sobie jakieś słuchawki za 1500zł do integry to zobaczysz Na integrze rozwiną z 35% swoich możliwości Cytuj Link to post Share on other sites
Eregus 2 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Sam posiadam Creative Aurvana Live!, i mówię ci: bierz je Jak przystało na każde porządne słuchawki, duuużo lepiej grają na lepszej jakości niż 256 bitów na sekundę. Chociaż nawet przy 128 nie jest AŻ tak źle (a ostrzegam, że nie mam aż tak zrytego słuchu). No i jak mówili poprzednicy warto mieć przy niej dobrą kartę dźwiękową - ja mam na kompie zintegrowaną z kartą graficzną. Mam też porządną empetrójkę, i na nich słuchawki grają o niebo lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 To podepnij sobie jakieś słuchawki za 1500zł do integry to zobaczysz Na integrze rozwiną z 35% swoich możliwości Moga zagrac niezle. Zalezy od wymagan sluchawek. Podpinalem pod integre takie za 400 zl i tragedii nie bylo. Powiedzialbym nawet, ze bylo bardzo fajnie, a z xonarem niewiele lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 To podepnij sobie jakieś słuchawki za 1500zł do integry to zobaczysz Na integrze rozwiną z 35% swoich możliwości osobiscie sie z Saiya-jinem zgadzam. wolisz CAL!e z DXem za ~450 czy moze cos w tym stylu z integra: http://sluchawki24.pl/p/13/15/beyerdyna ... nosne.html http://muzyczny.pl/124510_AKG-K240-Stud ... warte.html http://www.imperium.net.pl/product_info ... s_id=84099 http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/sho ... fId/ceneo/ ? sam nie mam watpliwosci. oczywiscie kazde sluchawki z lepszym zrodlem/wzmacniaczem rozwijaja skrzydla, ale polecanie drozszego od samych sluchawek to blad. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Jak można polecać słuchawki za 4 bańki do Integry ? przecież to się w głowie nie mieści Napiszcie to na jakimś forum audio , to was zjadą normalnie Z tych integrowych pisklaków ciężko się cokolwiek słucha, gdy ktoś ceni dobrą jakość dźwięku. Takie słuchawki muszą mieć dobry sygnał, inaczej nie wykorzysta się ich możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 I tak lepiej zagraja, niz jakies badziewne z karta dzwiekowa. Chociaz w sumie, to zalezy od konkretnych modeli. Ja tam wolalbym HD 380 pro z integra, niz PX 100 z Xonarem. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Jak można polecać słuchawki za 4 bańki do Integry ? przecież to się w głowie nie mieści http://ixbtlabs.com/articles3/multimedi ... ie-p4.html poczytaj i wyciagnij wnioski. resampling mozna wykonac prockiem i wyreczyc karte. niedoceniasz obecnych integr i zyjesz mitem, z drugiej strony przeceniasz dx'a. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ja nie muszę czytać żadnych recenzji, mogę porównać 889A vs XonarDX osobiście. I to co rzuca się w oczy to to że integra nie ma mocy. Gra tak jak mój telefon, ucina dźwięki, nie wspominając o słabej dynamice. BTW Nie korzystam z programowych "polepszaczów". Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 DX chyba tez wzmacniacza nie ma, wiec mocy jest... tyle samo. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Wzmacniacza nie ma, ale jest wstanie napędzić np. HD 555 ,gdzie inne karty mogą mieć z tym problemy. @ _nrt_ za takie głupoty co ten gościu wypisuje bana bym mu dał Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ja nie muszę czytać żadnych recenzji, mogę porównać 889A vs XonarDX osobiście. I to co rzuca się w oczy to to że integra nie ma mocy. Gra tak jak mój telefon, ucina dźwięki, nie wspominając o słabej dynamice. BTW Nie korzystam z programowych "polepszaczów". sporo zalezy od samej plyty, kodek a jego implementacja to 2 rozne bajki. testow zadnych nie czytalem, ale w powszechnej opinii najlepiej radzi sobie z tym... asus. masz dx'a, wiec go uzywaj. nigdzie nie pisalem przeciez ze jest gorszy od integry. pisze, ze jest za drogi aby go polecac w pakiecie do CALi i tyle. adivxv5- zglos, moze Ci sie uda. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 DX chyba tez wzmacniacza nie ma, wiec mocy jest... tyle samo...OPAMP. Cytuj Link to post Share on other sites
pjobbb 0 Napisano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 podsumowując... w 80% wykorzystywane będą do gier(CounterStrike) i w 20% do muzyki(hh/chillout/inne) sprawdzą się? pytam jeszcze raz bo muszę się upewnić, nie chce być niezadowolony. w planach bede mial jeszcze do kupienia jakas dzwiekowke zeby dzialaly w 100%(czytajac posty z gory trzeba do nich karty zeby dzialaly w max swoich mozliwosci) ale o to zapytam w innym temacie teraz prosze o ostatnie zdanie czy zapalony gracz powinien je brać pozdrawiam, pjo Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Bierz. Tylko dobrze byloby, jakbys przymierzyl, czy pasuje ci wygoda. W grach to wazne. Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Do tych słuchawek to tylko nieskompresowany FLAC... i do tego dobra karta dźwiękowa. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 nieskompresowany FLACa coz to takiego? Cytuj Link to post Share on other sites
pjobbb 0 Napisano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 tak jak kolega wyżej.. co to jest? Cytuj Link to post Share on other sites
julek_tuwim 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 FLAC to bezstratny format kompresji, więc ino FacePalm dla Quatrox'a Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Jest też FLAC kompresowany, mi chodzi o ten bezstratny :ciekawy: A jest to typ plików multimedialnych w najwyższej jakości. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 28 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Jest też FLAC kompresowany, mi chodzi o ten bezstratny :ciekawy:.wav? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts