Dawid_PL 0 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam, Planuję modernizację, odświeżenie mojego komputera, tak bym mógł swobodnie pograć w tytuły takie jak chociażby battlefield 4 lub battlefield hardline na przynajmniej średnich ustawieniach przy fps minimum 60. Chcę to osiągnąć poprzez wymianę jedynie GPU, kwota którą, chce przeznaczyć na kartę to mniej więcej 700zł. Myślałem o czymś pokroju gtx'a 950. I teraz pytanie: Jaką kartę graficzną polecicie do mojego zestawu (poniżej), czy trzeba coś jeszcze wymieniać w tej jednostce, by komputer w ogóle pociągnął taką kartę ? Szczególnie chodzi tutaj o zasilacz, czy będzie potrzebna i jego wymiana ? Czy płyta główna nadaje się jeszcze do nowszych kart graficznych ? Dodam, że na obecnej konfiguracji w bf4 multiplayer komputer osiąga na niskich ustawieniach zaledwie 20-30fps co jest bardzo słabym wynikiem, czy wymiana karty może pomóc ? Konfiguracja : Zasilacz: Fortron fsp500-60apn 500w. Procesor: Intel core i5-750 4rdzenie 2,66GHz podkręcony do 3,5GHz. Pamięć: 7gb. Obecna karta: Geforce 9800gt 1gb. Płyta: Gigabyte p55m-ud2 Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Najlepsza opcja to to, zasilacz uciągnie, mobo też ok http://m.morele.net/product/details/707403/0 Bardzo fajnie się kręci Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts