Skocz do zawartości

Audio do komputera ok. 1000zł

Recommended Posts

Cześć! 

chciałbym kupić audio do PC. Czytam kilka tematów dziennie na różnych forach lecz nie jestem w stanie nic wybrać - być może z racji tego, że moje wymagania są specyficzne. 

Więc tak, obecnie używam zestawu Asus Xonar DG, Superlux HD668b oraz Microlab FC330. 

Gram dużo w CSGO więc mam zamiar wymienić:

- Asus Xonar DG ---> Aim SC808

- Superlux HD668b ---> AKG K612 PRO 

- Microlab FC330 ---> tu mi musicie pomóc

Czytałem naprawdę dużo tematów i wiem, że do muzyki wybiera się jedynie 2.0. 

Audio planuję podłączyć do PC oraz do TV. Zastanawiam się tylko czy mój pokój: 4m x 3,5m nie będzie problemem. Muzyka, której słucham to głównie rock, ale lubię też czasem basowe kawałki. 

Czy dostanę zestaw kolumny + wzmak czy brać jakieś Solo 6/7c? Zmiana z moich FC330 będzie opłacalna? 

Problemem może też być rozstawienie głośników. Nie wiem w jakiej odległości od siebie mają stać, czy mogą stać z boku itp. 

http://i67.tinypic.com/6eni38.jpg

ps. możecie też doradzić czy dobrze wybrałem zmianę słuchawek + karty dźwiękowej (AIM SC808 + AKG K612 PRO).

cieżko bedzie ci ustawic głośniki tak zebyś uzyskał tam dobrą stereofonie  

trzeba odsunać je od ściany  przedewszystkim przynajmniej 0,5 metra a to juz komplikuje u ciebie cała sprawę 
ustawiając głośnik w rogu pokoju bedzei grał strasznie basowo i całkiem inaczej niż drugi głośnik.
jednym słowem same problemy  

ty m,asz wiecej o opampach http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc808/

a tu masz o akustyce 

Edytowane przez bleck55