boombastic 0 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam,Jakoś w sierpniu sprzedałęm s3 LTE i przesiadłem sie na z2, która niestety mi nie podpasowała. Jakosc wykonania, może i jest bardzo dobra ale reszta według mnie zostawia duzo do rzyczenia. Z jest dla mnie za ciężka i apart jak na 20mb robie bardzo słabe zdjecią a sama nakładka na androida jest jakas nudna. Myśle, że nie ma co sie juz meczyc z tym telefonem i zacząc przygode z czyms innym. Na oku mam kilka modeli:LG G3 32gbHTC E8 / M8huawei p8Wymieniłem te modele ponieważ są podobne cenowo do z2 i mniej wiecej za tyle co sprzedam soniaczka chce kupic inny telefon. Nie ukrywam, że moge dołozyc jak jakis telefon bedzie tego warty! Bardzo podoba mi sie S6 Edge ale na ta chwile jest troche za drogi ale na 100% w przyszłosci znajdzie sie w moim posiadaniu. Co według was kupić po przesiadce z Z2, jakies propozycje?Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 S6 jak jesteś w stanie dołożyć Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Z tych co wymieniłeś to brałbym P8 Cytuj Link to post Share on other sites
BoBi1234 6 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja mam OnePlus 2 i jestem w stanie polecic, Jak nie mozesz dolozyc to moze nowe OnePlus X. S6 (edge) to troche inna polka cenowa Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Albo jeszcze Honor 7. Cytuj Link to post Share on other sites
boombastic 0 Napisano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Honor 7 na papierze wygląda całkiem spoko tylko pytanie jak w praktyce bo nie słyszałem o tym modelu wczesniej? Edytowane 14 Listopada 2015 przez boombastic Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jest bardzo dobrze. Żadnych ścinek bo nakładka jest dobra i nie ma sztucznej rozdzielczości qhd z którą procesor miałby problem. Podzespoły też są dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Honor 7 na papierze wygląda całkiem spoko tylko pytanie jak w praktyce bo nie słyszałem o tym modelu wczesniej? Nie warto się w to pakować, chyba że chcesz mieć smartfona, którego wydajność GPU stoi na tym samym poziomie co w smartfonach z niskiej półki, wystarczy zobaczyć testy: http://i.imgur.com/ibF2CtI.png?1 http://i.imgur.com/z122BI6.png?1 Poza tym Honor ma problemy z aparatem, do których do tej pory się ani nie odniesiono, ani nie rozwiązano co sugeruję, że ta sytuacja nie ulegnie zmianie w przyszłości. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Antiax Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jakie problemy z aparatem? Miałem okazję testować i nie zauważyłem żadnych problemów. Zdjęcia wychodziły bardzo dobre. Wyraźne, ostre, żadnych szumów Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Jakie problemy z aparatem? Miałem okazję testować i nie zauważyłem żadnych problemów. Zdjęcia wychodziły bardzo dobre. Wyraźne, ostre, żadnych szumów Również miałem okazję testować ponad miesiąc temu i aparat był nie był zbyt responsywny, być może rozwiązali to jakąś aktualizacją, nie wiem, ale największą wadą jest brak możliwości nagrywania w 4K/1080p60fps co w sprzęcie za takie pieniądze jest niemile widziane. Gdyby nawet kogoś nie interesowała fotografia i aparat byłby mu obojętny to wydajność GPU totalnie dyskwalifikuje ten telefon jako dobry wybór. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Antiax Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 To już kwestia upodobań i co kto potrzebuje. Mnie to akurat wisi bo mam porządną kamerę, której żaden smartfon nie dorówna. Jeśli coś nagrywam to tylko jakiś krótki filmik na spontana i w dodatku bardzo rzadko. Jeśli dla kogoś jest to priorytet to może wybrać inne urządzenie lepsze w tej dziedzinie. Ja mam w G3 możliwość nagrywania w 4k, a i tak nagrywam w 1080p bo raz, dużo taki plik waży, a dwa to nie zauważyłem jakieś kolosalnej różnicy więc szkoda mi zaśmiecać pamięć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Mnie to akurat wisi bo mam porządną kamerę, której żaden smartfon nie dorówna Ty tak na poważnie ? Zresztą napisałem, że jeżeli nawet nie dbasz o kamerę to GPU i tak dyskwalifikuje ten telefon. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Antiax Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tak na poważnie. Aparat i nagrywanie w smartfonie nie jest dla mnie sprawą pierwszorzędną ani nawet trzeciorzędną. Mam od tego 2 lustrzanki i normalną kamerę. Smartfon jedynie do uwieczniania czegoś na spontana jak nie mam aparatu pod ręką. Tak jak jest w G3 albo nawet w G2 to mi w zupełności wystarcza. No ok gpu ma niskie ale jakoś się tego nie odczuwa w trakcie korzystania. Urządzenie działa płynnie nawet pod obciążeniem, gry działały całkiem dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jeśli autor tematu nie gra w gry to co za różnica czy będzie tu mocne czy slabe GPU. "To już kwestia upodobań i co kto potrzebuje." +1 Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tak na poważnie. Aparat i nagrywanie w smartfonie nie jest dla mnie sprawą pierwszorzędną ani nawet trzeciorzędną. Mam od tego 2 lustrzanki i normalną kamerę. Smartfon jedynie do uwieczniania czegoś na spontana jak nie mam aparatu pod ręką. Tak jak jest w G3 albo nawet w G2 to mi w zupełności wystarcza. No ok gpu ma niskie ale jakoś się tego nie odczuwa w trakcie korzystania. Urządzenie działa płynnie nawet pod obciążeniem, gry działały całkiem dobrze. Źle przeczytałem zdanie odnośnie kamery, myślałem, że piszesz wyłącznie o smartfonach jakoby Honor 7 miał najlepszy aparat. Oczywiście, że wszystko jest kwestią upodobań, ale obiektywnie rzecz biorąc wypadałoby, żeby smartfon miał jak najmniejszą liczbę wad, a przymykanie oka to nie najlepsze rozwiązanie. Skąd założenie, że autor tematu nie gra w gry, bo wydaje mi się, że właśnie narzekał na słabą wydajność w poprzednich smartfonach więc po co proponować smartfona, który ma z nią problemy ? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Każdy telefon ma wady. S6 bateria, G4 bateria i wykonanie, HTC sie grzeje i niezbyt dobry aparat. Na coś trzeba niestety przymknąć oko. Z tego co widzę to autor narzekał na Z2 bo była ciężka, kiepski aparat i nudna nakładka. Nic o wydajności nie wspominał albo nie umiem czytać To może pytanie do autora. Czy grasz w wymagające gry? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Najlepiej niech autor tematu napisze czy gra w gry czy nie i wtedy się wszystko wyjaśni. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Choć w puli nie ma Iphone 5 to ja bym ci go polecił za 900zł kupisz 32GB używany w dobrym stanie i będziesz zadowolony zdjęcia bardzo dobre, a i płynność działania też niczego sobie. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 5 jest już dosyć stara. Dodatkowo po co ka kupoważ używke bez gwarancji skoro może kupić coś nowego i porządnego. Wsparcie też się raczej skończy w przyszłym roku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts