Skocz do zawartości

Lagi podczas gry w multi

Recommended Posts

witam

jakis czas temu stalam sie szczesliwa posiadaczka xbox one,niestety podczas gry w multi np star wars battlefront na ea access,plants vs zombies garden warfare(gra chodzi z plyty ) lapie chwilowe zawieszki,nie wiem czym to jest spowodowane,konsola polaczona jest przez kabel z routerem (model D-link GO-RT-N150 ) jesli chodzi o internet to posiadam u miejscowego dostawcy pakiet 50 mb,sprawdzilam przez konsole stan polaczenia i dołączam screen,czy ktos moglby poradzic co z tym fantem zrobic?  

http://pics.tinypic.pl/i/00724/89vej3zmv5f6_t.jpg

Ok może pokolei bo nie jestem pewna czy się dobrze wyraziłam :) z internetu korzystam sama głowny kabel sieciowy który umożliwia mi połączenie z netem mam podpięty pod router który to kolejno podłączony jest do konsoli oraz pc. Pc smiga mi cudownie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń co widać na testach :D tylko konsola mi strasznie muli podczas gry w multi i zastanawiałam się czemu... zrobiłam nawet mini test.. odłączyłam wszystko i główny kabel sieciowy podłączyłam bezpośrednio do konsoli... i niestety dalej miałam te opóźnienie 200 ms... także to wina xboxa ? bo już przed nowym dashem miałam dokładnie ten sam problem.. niby da się grać ale takie zrywy ( lagi ) są jednak dość uciążliwe zwłaszcza podczas (strzelanek)

Dlatego też twierdze, że problem tkwi w serwisie Xbox Live. Chociaż mimo, iż Xbox u mnie pokazuje, że mam niby 180 ms pingu to w takim COD BO3 mam poniżej 90. No, chyba, że jakiś operator łącz międzynarodowych przez które idzie routing z Twojego miejsca zamieszkania ma przeciążenia lub awarię ale tego nie ustalisz.

hmm..weszlam na ustawienia routera ale raczej tego nie ogarne..znam angielski ale wymiekam :)

i tak swoja droga :D bardzo mi milo ze uwazasz ze ja to tak szybko ogarne po takich skrotach myslowych ale jakby nie bylo dalej jestem kobieta moze nie blondynka ale jednak :P i takie rzeczy to czarna magia dla mnie chociaz staram sie uczyc :P

Edytowane przez kasia-ona-84

Zdalnie Ci niestety tego nie zrobię. Nie wiem również jak wygląda interface Twojego routera, przykro mi. Wszystkie interesujące Cię ustawienia powinny być w opcjach sieci WAN. Tam znajdziesz opcje DHCP lub DMZ gdzie dodasz stały adres IP dla konsoli. Gdzieś tam też powinny być ustawienia NAT/PAT gdzie będziesz mogła ustawić porty które nie będą blokowane.

Jeżeli nadal nie będziesz mogła tego zrobić to po prostu ustaw w opcjach firewalla w routerze najniższy poziom zabezpieczeń.

Innej rady nie ma niestety na to.