kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 witam jakis czas temu stalam sie szczesliwa posiadaczka xbox one,niestety podczas gry w multi np star wars battlefront na ea access,plants vs zombies garden warfare(gra chodzi z plyty ) lapie chwilowe zawieszki,nie wiem czym to jest spowodowane,konsola polaczona jest przez kabel z routerem (model D-link GO-RT-N150 ) jesli chodzi o internet to posiadam u miejscowego dostawcy pakiet 50 mb,sprawdzilam przez konsole stan polaczenia i dołączam screen,czy ktos moglby poradzic co z tym fantem zrobic? http://pics.tinypic.pl/i/00724/89vej3zmv5f6_t.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Masz duże opóźnienie i tu jest problem, masz te 89/20 MB ale za to ping wysoki więc nici z grania. Komfortowa gra zaczyna się od 70MS w dół. Zrób test jeszcze pingu na komputerze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 oki wlasnie zrobilam test pingu i wyszlo takie cos http://pics.tinypic.pl/i/00724/1rnf0vzvcm74_t.jpg i teraz zglupialam bo nie wiem po czyjej stronie lezy wina,dostawcy routera a moze konsoli? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Zrób ten test http://www.speedtest.pl/narzedzia/ping_test_online i daj zrzut. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 http://images.tinypic.pl/i/00724/m05lebituiuo_t.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Sama korzystasz z tego internetu czy może ktoś jeszcze? Z testów wynika że ping jest ok, Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Mam podobny ping na xbox one mimo, iz łącze mam 600 Mbit. Podejrzewam, że to niestety problem z serwisem Xbox Live. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Całkiem możliwe, ze sporo osób pobiera nowy dash dla XO i serwy są przeciążone. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ok może pokolei bo nie jestem pewna czy się dobrze wyraziłam z internetu korzystam sama głowny kabel sieciowy który umożliwia mi połączenie z netem mam podpięty pod router który to kolejno podłączony jest do konsoli oraz pc. Pc smiga mi cudownie nie mam do niego żadnych zastrzeżeń co widać na testach tylko konsola mi strasznie muli podczas gry w multi i zastanawiałam się czemu... zrobiłam nawet mini test.. odłączyłam wszystko i główny kabel sieciowy podłączyłam bezpośrednio do konsoli... i niestety dalej miałam te opóźnienie 200 ms... także to wina xboxa ? bo już przed nowym dashem miałam dokładnie ten sam problem.. niby da się grać ale takie zrywy ( lagi ) są jednak dość uciążliwe zwłaszcza podczas (strzelanek) Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Dlatego też twierdze, że problem tkwi w serwisie Xbox Live. Chociaż mimo, iż Xbox u mnie pokazuje, że mam niby 180 ms pingu to w takim COD BO3 mam poniżej 90. No, chyba, że jakiś operator łącz międzynarodowych przez które idzie routing z Twojego miejsca zamieszkania ma przeciążenia lub awarię ale tego nie ustalisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Może po czekaj kilka dni i jak tak dalej będzie to coś z konsolą musi być, może jakieś porty masz zablokowane lub nat. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 oki poczekam kilka dni i jak dalej bedzie to samo to oddam konsole na gwarancje..takze dzieki bardzo za zainteresowanie i pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) W sumie dobra sugestia, nadaj w routerze stały adres IP dla konsoli, oraz odblokuj port 3074 w ustawieniach NAT/PAT. Oddanie na gwarancje nic Ci nie da, nie wygłupiaj się. Edytowane 13 Listopada 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) hmm..weszlam na ustawienia routera ale raczej tego nie ogarne..znam angielski ale wymiekam i tak swoja droga bardzo mi milo ze uwazasz ze ja to tak szybko ogarne po takich skrotach myslowych ale jakby nie bylo dalej jestem kobieta moze nie blondynka ale jednak i takie rzeczy to czarna magia dla mnie chociaz staram sie uczyc Edytowane 13 Listopada 2015 przez kasia-ona-84 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Zdalnie Ci niestety tego nie zrobię. Nie wiem również jak wygląda interface Twojego routera, przykro mi. Wszystkie interesujące Cię ustawienia powinny być w opcjach sieci WAN. Tam znajdziesz opcje DHCP lub DMZ gdzie dodasz stały adres IP dla konsoli. Gdzieś tam też powinny być ustawienia NAT/PAT gdzie będziesz mogła ustawić porty które nie będą blokowane. Jeżeli nadal nie będziesz mogła tego zrobić to po prostu ustaw w opcjach firewalla w routerze najniższy poziom zabezpieczeń. Innej rady nie ma niestety na to. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts