MonoVass 0 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Witam mam spory problem z komputerem na początek podam wam specyfikacje:Obudowa: Cooler Master Storm TrooperZasilacz: BeQuiet Dark Rock Pro 10 750WKarta Graficzna: GeForce GTX 970 MSIProcesor: Intel Core i7 4790KPłyta Główna: MSI Z97 Gaming 9 ACKRAM: G.Skill Trindetx 2666 Mhz 2x8gbDysk: SSD Samsung 850 ProProblem polega na tym, że np. grając w FarCry 4 (Na ustawieniach zalecanych z GeForce Experience) fps potrafią mi spaść nawet do 23 w niektórych miejscach ogólnie fps trzymały się przez większość gry powyżej 30 max to było 49.Nie wiem o co może chodzić ustawiłem priorytet procesu FarCry na wysoki bo niektórzy pisali, że to pomagało niestety mi nie pomogło komputer był wczoraj formatowany temperatury są w porządku ani razu mi nie przekroczyła 57stopni na procesorze, grafika też utrzymuje się równie dobrze... po całodniowym graniu w obojętnie jaką grę potrafi po jakimś czasie w grze wywalić błąd "Program przestał działać" przez co gra się wyłącza i muszę ją odpalać na nowo to bardzo uciążliwe biorąc pod uwagę ile mnie ten komputer kosztował Co do fps w innych grach w assassin's creed unity trzymał się praktycznie cały czas powyżej 50 a z tego co wiem ta gra ma o wiele większe wymagania.. Nie wiem o co może chodzić proszę o pomoc i rady czemu wywala mi po jakimś czasie błąd program przestał działać i czemu FarCry 4 chodzi tak jak myślę, że nie powinien.Pozdrawiam Artur Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 A bez tego syfu GeForce Experience próbowałeś? Słyszałem, że problem powoduje ustawienie rozdzielczości tekstur na ultra spróbuj zmniejszyć o jedno oczko. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) zaktualizowałem biosa jest trochę lepiej.. ale fps dalej mało myślę, że powinno ich być znacznie więcej i gry niektóre zauważyłem, że dłużej niż kiedyś się wczytują albo ładują różne elementy graficzne po zmiejszeniu z Ultra Tekstur z Ultra na jeden niżej nie dodało wielu fps pozatym myślę, że to powinno bez problemu chodzić na max ;/ Serio nikt nie ma żadnych pomysłów o co może chodzić ? Edytowane 11 Listopada 2015 przez MonoVass Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Wyłączyłeś GeForce Experience? A gra oryginalna + wszystkie pathe? Cytuj Link to post Share on other sites
MonoVass 0 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Tak gra oryginalna i wszystkie najnowsze patche, GeForce Experience wyłączony wczoraj również podczas gry w FarCry gra się po prostu zacięła jak był loading screen...... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts