Skocz do zawartości

Spory problem z komputerem

Recommended Posts

Witam mam spory problem z komputerem na początek podam wam specyfikacje:

Obudowa: Cooler Master Storm Trooper
Zasilacz: BeQuiet Dark Rock Pro 10 750W
Karta Graficzna: GeForce GTX 970 MSI
Procesor: Intel Core i7 4790K
Płyta Główna: MSI Z97 Gaming 9 ACK
RAM: G.Skill Trindetx 2666 Mhz 2x8gb
Dysk: SSD ​​​​ ​​​​Samsung 850 Pro

Problem polega na tym, że np. grając w FarCry 4 (Na ustawieniach zalecanych z GeForce Experience) fps potrafią mi spaść nawet do 23 w niektórych miejscach ogólnie fps trzymały się przez większość gry powyżej 30 max to było 49.

Nie wiem o co może chodzić ustawiłem priorytet procesu FarCry na wysoki bo niektórzy pisali, że to pomagało niestety mi nie pomogło komputer był wczoraj formatowany temperatury są w porządku ani razu mi nie przekroczyła 57stopni na procesorze, grafika też utrzymuje się równie dobrze... po całodniowym graniu w obojętnie jaką grę potrafi po jakimś czasie w grze wywalić błąd "Program przestał działać" przez co gra się wyłącza i muszę ją odpalać na nowo to bardzo uciążliwe biorąc pod uwagę ile mnie ten komputer kosztował :)

Co do fps w innych grach w assassin's creed unity trzymał się praktycznie cały czas powyżej 50 a z tego co wiem ta gra ma o wiele większe wymagania..

Nie wiem o co może chodzić proszę o pomoc i rady czemu wywala mi po jakimś czasie błąd program przestał działać i czemu FarCry 4 chodzi tak jak myślę, że nie powinien.

Pozdrawiam Artur​​​ ​​

zaktualizowałem biosa jest trochę lepiej.. ale fps dalej mało myślę, że powinno ich być znacznie więcej i gry niektóre zauważyłem, że dłużej niż kiedyś się wczytują albo ładują różne elementy graficzne

po zmiejszeniu z Ultra Tekstur z Ultra na jeden niżej nie dodało wielu fps pozatym myślę, że to powinno bez problemu chodzić na max ;/

Serio nikt nie ma żadnych pomysłów o co może chodzić ?

Edytowane przez MonoVass