Skocz do zawartości

Poradźcie co do 1000zł Radeon 6870 czy GTX 470

Recommended Posts

dokladnie, mojego kupowalem przy 29miesiacach gwarancji i nie ma zadnej roznicy jak juz siedzi w kompie czy byla wczesniej uzywana kilka miechow (5770 tez kupowalem uzywke i sprzedalem ja po 4 miechach bez zadnej straty)

@mithrilli

jakie masz taktowania na swojej karcie? jak ustawisz @ powyzej 900 to karta przechodzi tobie do trybu 2d? czego uzywasz do podkrecania?

jade na 850, raz podkrecilem na 900 zeby sprawdzic(afterburnem) i wszystko dzialalo normalnie:)

joker5513 każdy post co pisałeś myślisz tylko o wydajności w crysis i tylko porównujesz do crysis-a patrz też na inne gry chyba ze grasz tylko w tą...

A co do wyboru karty ja bym brał używkę HD 5870 ale ty nie chcesz używanej dlatego gigabyte GTX 470 będzie dobrym wyborem co prawda bierze więcej prądu i ma większe temperatury ale pisałeś że nie przeszkadza ci to a tu masz wydajną teselację cuda i physic i zawsze te 6 FPS więcej :o

joker5513 każdy post co pisałeś myślisz tylko o wydajności w crysis i tylko porównujesz do crysis-a patrz też na inne gry chyba ze grasz tylko w tą...

Cały czas się chyba nie rozumiemy :o Chodzi mi o to że najbardziej sprzętożernymi grami są obydwa crysis'y i metro 2033 i na wydajności w tych dwóch mi zależy najbardziej. Z innymi grami zarówno radeon 6870 jak i 470 poradzą sobie bez problemu, a czy będe miał 60 czy 70 klatek nie robi mi różnicy. Za to interesuje mnie wydajność w tych najbardziej wymagających grach! Dlatego mam dylemat i nie wiem już zupełnie co robić. Naprawdę nie ma na forum posiadacza GTX 470 soc grającego w crysis?? Wiem są filmiki na youtube, ale są tylko te nagrywane frapsem, a wiadomo że nie pokazują realnego fps bo fraps jest badziewiem które pożera połowę mocy....

fraps bierze do 5 klatek :o nie połowe.

chcesz tak bardzo kogoś kto posiadał karte to napisz priv do użytkownika ivanos i zapytaj sie.

Nagrywając filmik??? Chyba jednak więcej ....

jak by brał więcej to bym nic nie nagrał bo bym miał pokaz sliding

http://www.youtube.com/watch?v=7v7N_EbZviQ

Multiplayer jest w crysisie mniej wymagający niż singiel jak by ktoś miał wątpliwości :o

No może dlatego iż nie ma takiej fizyki. Budynki i reszta nie rozwalają się tak bardzo. A graficznie to identycznie jest chyba. Grałem dość długi czas w Multi i różnic nie widziałem :P

EDIT: Q6600 i GTX480??? No brawo za mądrość...

http://www.youtube.com/watch?v=7v7N_EbZviQ

Multiplayer jest w crysisie mniej wymagający niż singiel jak by ktoś miał wątpliwości ;)

No może dlatego iż nie ma takiej fizyki. Budynki i reszta nie rozwalają się tak bardzo. A graficznie to identycznie jest chyba. Grałem dość długi czas w Multi i różnic nie widziałem ;)

EDIT: Q6600 i GTX480??? No brawo za mądrość...

Grunt że gra się płynnie i to jest ważne :P

A ja na tych samych ustawieniach gram tylko że bez AA i mam E8400 na 3,5Ghz i GIGABYTE GTX 460 OC 1GB na zegarach 850/2000 i śmiga powyżej 30kl/s. Zatem jak podkręcisz 470 to może pograsz z jakimś wygładzaniem krawędzi i będziesz miał płynność.

Ja bym brał 5850.

+ Karta z wyższej półki - nie wysilona, więc teoretycznie powinno być lepsze OC.

- Nie ma cuda/Physix, ale i tak to pierwsze co wyłączysz jak zacznie mulić.

+/- Ten sam wymiar co 6870 40nm. i pobór też.

+ Cichsza i chłodniejsza (referenty) od 6870.

+ Minimalnie słabsza od nowszego Radka, ale rekompensuje to lepsze możliwości OC

- teselacja w lepiej zoptymalizowanych grach na FHD to tylko nV

Możesz też taki myk u zielonych ćwiczyć z serią 2xx :]

Jeszcze jedno pytanko bym miał panowie.... Czy jakbym przykładowo wrzucił w mój zestaw (phenom II x4 955, 4gb DDR3 1600mhz) kartę pokroju GTX 580 lub 570 albo Radka 6950 czy procek nie będzie wąskim gardłem?? Czy trzeba go będzie od razu kręcić czy wydoli na domyślnych taktach??

Witam!

a może dałbyś sobie spokój z tą nową serią. Przecież HD5850 jest wydajniejszy od GTX470. Co do nowej serii to jeszcze nie wiem jak wypadają,ale na pewno nie polecałbym kupować HD 6870 z referencyjnym chłodzeniem,bo będziesz żałował. A co do firmy PowerColor,to podobno mają nawet lepsze chłodzenie niż Vapor-X,więc nie jest to wcale taki zły wybór. Tu masz stronę producenta

http://www.powercolor.com/global/techzone.asp?id=5

Witam!

Przecież HD5850 jest wydajniejszy od GTX470.

Haha... A to dobre... w którym miejscu jest wydajniejszy ? :menda: A tak w ogóle to jeśli GTX470 to mogę polecić wersję od MSI z chłodzeniem TwinFrozr II mam i jestem bardzo zadowolony. Super temperatury jak i OC oraz ciszaaa! Pozdro.

Przecież 6870 kopie tyłek 5850 na każdym kroku.... Do tego 5850 jest dobre 100-200 zł droższy, także jak dla mnie bez sensu takie porady. Tak samo dziękuje za "pałerkolor".

Nie wiem, gdzie Ci kopie i na jakie testy patrzyłeś :D (chętnie bym się dowiedział).

Po drugie jak taki z Ciebie znawca to poco ten temat, a co do ceny, dla Twojej informacji jest coś takiego jak ceneo. :menda:

Kwestia zasadnicza jest czy 100W robi różnicę?