dejwqq 0 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Szukam monitora 24 cale do 1000zł +/- 200zł - Myślałem nad tym asusem - > LCD VG248QE ( wujek go ma i się świetnie sprawuje ) Cytuj Link to post Share on other sites
Nyannte 0 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A może LG 24GM77? Cytuj Link to post Share on other sites
Esterad 8 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jeżeli bym szukał monitora 144hz za około 1200zł to zainteresowłbym się tym modelem: BenQ XL2411Z Chyba najbardziej rozchwytywany monitor w tej cenie. Z tego co kiedyś wyczytałem ma tylko jeden szczególny mankament (poza wadami każdej TNki) - kolory. Są słabe nawet jak na TNke. Zresztą poczytaj sobie o nim komentarze gdzie ludzie piszą, że do fpsów typu CS:GO, COD,BF to idealny monitor i obowiązkowy dla pro gejmera (podobno niebo, a ziemia porównując do 60 tek) ale jeżeli chodzi o inne gry czy filmy to wypada na tyle kiepsko, że ludzie wymieniali go na IPSy w zbliżonej cenie bo nie mogli przeboleć tych kolorów. Jak grasz 80% w fpsy to bież smiało. W innym przypadku bym się zastanowił co by się nie rozczarować. Cytuj Link to post Share on other sites
volvo 6 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jeżeli bym szukał monitora 144hz za około 1200zł to zainteresowłbym się tym modelem: BenQ XL2411Z Chyba najbardziej rozchwytywany monitor w tej cenie. Z tego co kiedyś wyczytałem ma tylko jeden szczególny mankament (poza wadami każdej TNki) - kolory. Są słabe nawet jak na TNke. Zresztą poczytaj sobie o nim komentarze gdzie ludzie piszą, że do fpsów typu CS:GO, COD,BF to idealny monitor i obowiązkowy dla pro gejmera (podobno niebo, a ziemia porównując do 60 tek) ale jeżeli chodzi o inne gry czy filmy to wypada na tyle kiepsko, że ludzie wymieniali go na IPSy w zbliżonej cenie bo nie mogli przeboleć tych kolorów. Jak grasz 80% w fpsy to bież smiało. W innym przypadku bym się zastanowił co by się nie rozczarować. mialem xl2420Z przez prawie 2 lata. pewnie, ze super sie gra, 120 hz robi robote, ale..... kolory to jest porazka. nawet gry są wypłowiałe. albo ten drogi acer/asus albo na razie nie ma sensu pchac sie w TN z powrotem. ja sie przesiadlem na gw2765 benqu i jakos w coda da sie grac. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts