Skocz do zawartości

Upgrade kompa do gier

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Bichits,

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym ulepszyć swojego PC, ewentualnie złożyć nowego co wydaje mi się nieopłacalne, lecz opinie pozostawiam wam, profesionalistą :) Komputer ma służyć głównie do gier, zwłaszcza nowsze tytuły, bo już sobie nie radzi np z GTA V czy Wiedźminem 3. + do tego chciałbym dokupić jakąś karte dźwiękową. Maksymalna cena to jakieś 1000/1500zł :)

Poniżej podam swój aktualny PC:

- Procesor - Intel Core i5-3570K

- Grafika - Nvidia GeForce GTX 660 Twinfrozor III Ti

- Zasilacz - XFX 650W

- HDD - Seagate 1TB

- Płyta główna - MSI Z77A-G45

- Obudowa - silentiumpc gladius m40

Oczywiście w gre wchodzi sprzedaż starych komponentów, których poprosiłbym o wycene :)

Cześć,a nie pomyślałeś kolego o zostaniu na tej podstawce?? Ja bym kupił już nawet i7 2600k lub i7 2700k i kręcił ile wlezie a one są krętliwe nawet do 5.0Ghz,oczywiście nie gwarantuje tobie tego ale masz spore szanse.Grafikę zmienił bym na GTX970 i tak bym zostawił.Za swój procesor byś dostał spokojnie 600 zł a za kartę graficzną 400 zł,razem daje to nam z tymi pieniędzy co masz na wydanie jakieś 2500 zł.

i7 2700K http://allegro.pl/intel-core-i7-2700k-4x3-5ghz-8x3-9ghzturbo-lga1155-i5760274353.html

GTX970 http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-strix-geforce-gtx-970-4gb-ddr5-256bit-dp-hdmi-dvi-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-649210/

Myślę że warto wymienić i tak jak na te czasy jeszcze dobry procesor i5 na i7 ponieważ taka zmiana przyniesie tobie teraz lub nawet z biegiem czasu same korzyści :)

• Popieram 1

bez sensu nie proponuj takich idiotycznych rozwiązań to ni jak sie ma w porównaniu do 3570K  pod gry 

A co wymienić, jeśli chodzi o opcje do 1000zł?

kartę graficzną np r9 290 

• Popieram 1
Za grafe dostane 400zł?

za tyle sprzedałem swojego 660

co do karty to niech ktoś inny się wypowie  

Zasilacz - XFX 650W

ty jesteś jakiś nie poważny? 

dobra zgłaszam cię na policje 

Edytowane przez jacekgothic
masz coś do niego ?nawet poprawnie nie umiesz pisać

Tak,ukradł mi rower a tak na poważnie nie przykładałem się jakoś do tego żeby napisać to poprawnie :)Co do i5 3570k względem i7 2600k/2700k to różnica jest tak kolosalna że klękajcie narody.. sory ale wole mieć 4 rdzenie i 8 wątków o 5 max 10% słabsze względem tej i5.... zresztą bardziej krętliwym procesorem jest i7 2600k/2700k niż ta i5.

on nie wie co pisze nie wytrzeźwiał od wczoraj po jednym piwie
Widzę że twój poziom inteligencji jest znacznie niższy niż myślałem ale tacy ludzie też muszą być na świecie żeby była równowaga na ziemi :) Skończyłem z tobą dyskusję bruśśśśieee Lięeeeeeeee. Edytowane przez pumias
  • Rozwiązanie

pumias. nie wiem co brałeś, ale daj numer do dilera

po co mu stara i7 skoro ma nowsze i5? i do tego mówimy o grach, a nie renderingu 24h/365 dni

zestaw kolegi będzie brał ~400w, więc zasilacz ma bardzo dobry.

witus, a po co mu proc skoro grafika tu jest najsłabsza?

@wracając do tematu

gtx 970 będzie dobrym wyborem. 

(jest też i moim marzeniem ;p)

Edytowane przez Bichits
  • Popieram 5

pumias. nie wiem co brałeś, ale daj numer do dilera
................

po co mu stara i7 skoro ma nowsze i5? i do tego mówimy o grach, a nie renderingu 24h/365 dni
No tak stara że ta twoja i5 zjada ją i wypluwa czy te 5-10% daje tobie +5 do bycia fajnym?