Bkg112mp 0 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witam, poszukuję telefonu dotykowego do 500 zł. Ma to być prezent dla mojej siostry na 18. Cena nie może przekraczać, chyba że do 20 zł maks. Myślałem nad: http://www.ceneo.pl/36533264 lubhttp://www.mgsm.pl/p...log/lg/spirit/.Zależy mi na:-ekran powyżej 4 cali-w miarę dobra bateria-wygląd przyzwoity, chociaż tutaj to każdy ma inny gust-dobry procesor, RAM-pamięć telefonu 8 gb min. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Xiaomi Redmi 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bkg112mp 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Co wy wszyscy polecacie tego Xiaomi. Musiałbym sprowadzać go z za granicy, bo w Polsce ten telefon kosztuje bodajże 900 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Kupić go możesz z xiaomiforsale.com za 500 zł,serwis masz we Wrocławiu.Polecamy dlatego bo to najlepszy smartfon w tym przedziale jeśli chodzi o nowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Co wy wszyscy polecacie tego Xiaomi. Musiałbym sprowadzać go z za granicy, bo w Polsce ten telefon kosztuje bodajże 900 zł. nie chcesz to nie. Ale na litość tutaj nikt ci krzywdy nie chce zrobić... wolałbyś żebyśmy Ci polecili coś markowego w tej cenie i żebyś był (a na 100% byłbyś) niezadowolony? W sumie to jeszcze możesz jej kupic Lumia 735 albo 640 - tak teraz pomyślałem bo nigdzie nie piszesz że musi być android. Edytowane 7 Listopada 2015 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Bkg112mp 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Ok wielkie dzięki, ale czy chodzi wam o ten model? https://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/241-xiaomi-redmi-2-900mhz.html?search_query=Xiaomi+Redmi+2+&results=12Jeśli tak to czy ktoś by mi mógł napisać, czym on się wyróżnia spośród innych, bo z tego co widzę to parametry ma podobne. nie chcesz to nie. Ale na litość tutaj nikt ci krzywdy nie chce zrobić... wolałbyś żebyśmy Ci polecili coś markowego w tej cenie i żebyś był (a na 100% byłbyś) niezadowolony? W sumie to jeszcze możesz jej kupic Lumia 735 albo 640 - tak teraz pomyślałem bo nigdzie nie piszesz że musi być android. Rozumiem, ale po prostu po twojej wypowiedzi dowiedziałem się tylko nazwy telefonu,a niektórzy ludzie polecają coś, bo to posiadają. A w dodatku myślałem, że musiałbym sprowadzać z Chin. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Widzisz, ja zakładam że jak ktoś szuka czegoś to najpierw sam coś postara się znaleźć. Jakbyś to forum zobaczył to znajdziesz tematów takich jak twój (identycznych) z 5... na dzień!!! Więc podałem tylko nazwę smartfona. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Polecamy go bo nawet na 1gb ram się nie zacina,a zawdzięcza to MIUI,a inne na androidzie z 1gb ram będą się zacinać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bkg112mp 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Wielkie dzięki, widzę, że to jest naprawdę dobry telefon. Transport w ciągu 3 dni z Unii, więc nie jest źle. Serwis jest w Polsce, ale mam nadzieje ze nie beda sprawiali zadnych problemow. Tylko jak z wymianą baterii Jeszcze jedno pytanie. Czy da się na nim zainstalować legalnie androida? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Gwarancja to 12 miesięcy Przecież ma androida. Miui to nakładka tak samo jak Touchwiz u Samsunga albo Sense w HTC 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 MIUI to nakładka na androida nie system tak jak samsung ma touchwiz,a htc ma nakładkę Sense,więc ma android. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 MIUI to ROM Cytuj Link to post Share on other sites
Bkg112mp 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Tak, później zauważyłem, że to android. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
pustelnic 2 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Powinieneś wiedzieć że przy zakupie tego Xiaomi istnieje ryzyko że będziesz musiał zapłacić vat na granicy.Wszyscy ktorzy polecają ten telefon powinni o tym wspomnieć bo wtedy cena niestety wzrasta. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Vat może zapłacić gdy kupuje na allegro od Xon24,bo tam są ceny bez Vat,ale jak ma się szczęście to można kupić taniej,ale jak już napisałem w tym temacie na xiaomiforsale.com ma xiaomi redmi 2 za 500 zł,wersja odświeżona xiaomi redmi 2 pro kosztuje już 600 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
QuYoshi 99 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Powinieneś wiedzieć że przy zakupie tego Xiaomi istnieje ryzyko że będziesz musiał zapłacić vat na granicy.Wszyscy ktorzy polecają ten telefon powinni o tym wspomnieć bo wtedy cena niestety wzrasta.Xiaomi można kupić u xiaomiforsale.com, wtedy VAT jest wliczone w cene, wysyłka odbywa się z EU magazynów - czyli Czechy. Cytuj Link to post Share on other sites
profilprywatny 1 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Nie bierz chinoli, wciskają ci chyba handlarze. Za mniej niż 500zł nic super nie dostaniesz. Jeśli zadowoli cię moto E LTE, to za ok. 450 zł ją dostaniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Chinol chinolowi nie jest równy. Lg to korea, htc tajwan. I co? Jest źle? Nie wydaje mi się Xiaomi jest bardzo dobre akurat. Poczytaj sobie opinie i zobacz na statystyki sprzedaży. Miałem okazję się nimi pobawić i zrobiły bardzo dobre wrażenie. I co by handlarzowi dało wciskanie czegoś skoro nic by z tego nie miał? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Xiaomi jest na 4 miejscu pod względem sprzedaży smartfonów tuż za Huawei,więc to pokazuje jak bardzo dużo ludzi je kupuje,gdyby to były jakieś tandetne chinczyki jak widać chyba tak myślisz to by nie mieli takiej sprzedaży,a poza tym xiaomi redmi 2 w tej cenie jeśli chodzi o nowy jest najlepszy i tu nie ma co dyskutować. Cytuj Link to post Share on other sites
profilprywatny 1 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Nie jestem źle do xiaomi nastawiony, uwierz mi że wiem co to za firma. Mają sporo dobrych sprzętów jak np. YI Camera. Jednak jeśli wchodzi w grę chińczyk zawsze jest ale, a to nieprzetłumaczony do końca, a to słabszy procesor, gorszy aparat niż u konkurencji itd. Nie są to może przekreślające wady, ale zawsze. Paza tym jak już poprzednicy zauważyli, jest vat, cło itp. a jeśli ktoś o tym nie pisze to chyba mam prawo uznać to za propozycję cwaniaczka-Mireczka Cytuj Link to post Share on other sites
anarett 15 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 zasadniczo to jest jeszcze doogee x5pro w polskiej dystrybucji właśnie za 500zł. no chyba ,że z jakiegoś OH NIE CHIŃSKIEGO sklepu to wtedy 330zł z wysyłką plus 60zł vatu jak dowalą a dhlem czekasz 2 dni. serwis oczywiście w Polsce. dobra specyfikacja za niezłą cene(najtańsze 2gb ramu w telefonie) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts