kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Krótka piłka. Kupiłem nowy telefon (Huawei P8 lite jak w temacie). Wszystko spoko tylko jest jeden problem (słabe wi-fi jak w temacie). Jest to dość uciążliwe przy pobieraniu czegokolwiek z internetu. Prędkość wacha się w granicach 2-3Mbps (sprawdzone za pomocą aplikacji Ooakla Speedtest). Mój stary telefon (Samsung Galaxy Ace) ociągnął tymczasem 14,5 Mbps. Użyłem trochę mocy google i dowiedziałem się iż prędkość powinna sięgać 60Mbps. http://www.anandtech.com/show/9435/the-huawei-p8-lite-review/5 W recenzjach na które się natknąłem nikt się na to nie skarżył. I tu pojawiają się moje pytania. Czy telefon jest wadliwy? Czy powinienem domagać się rekalmacji? Edytowane 7 Listopada 2015 przez kirito-kun Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Stań przy routerze - zasięg może mieć słaby. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) To raczej nie to skoro na obu telefonach testowałem w tym samym miejscu. Sprawdziłem. To na pewno nie to. Edytowane 7 Listopada 2015 przez kirito-kun Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Włączona optymalizacja zużycia baterii w ustawieniach zaawansowanych wifi? Jak tak to wyłącz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Nie potrafię znaleźć takiej opcji w ustawieniach zaawansowanch wifi. Jedyne opcje oszczędzania energi do jakich dotarłem to te trzy: http://imgur.com/avCd03E Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Wyłącz tą opcję oszczędzania baterii i zobacz czy pomogło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Nie ma możliwości wyłączenia tej opcji. Jedna z trzech musi być załączona. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 W zaawansowanych ustawieniach wifi musisz mieć opcję oszczędzania baterii po włączeniu wifi i ją masz wyłączyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 http://i.imgur.com/Du0j6LK.png?1 To wszystkie zaawansowane ustawienia wifi. Nie ma opcji oszczędania baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Przywróć do ustawień fabrycznych to załatwi sprawę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Przywróciłem do ustawień fabrycznych. Nie pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
kirito-kun 0 Napisano 24 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Rozwiązałem problem, a właściwie sam się ,,rozwiązał". Słaba jakość połączenia internetowego była spowodowana tym że router mam ,,z bazaru". Na uczelni śmiga że aż miło, Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts