mates1995 0 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam, niedługo kupuję Xperię Z3 , używaną z brandem orange. Czy zdebrandowanie z3ki idzie w parze z utratą gwarancji? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Teoretycznie tylko u Orange, ale u producenta nie, ponieważ wgrywasz oryginalne oprogramowanie.Co prawda sam Orange gwarancję salonową cofnąć może, jednak nie słyszy się aby tak robili, to są chyba tylko wyjątki. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Możesz wgrać niebrandowane oprogramowanie flashtoolerm bez utraty gwarancji http://forum.android.com.pl/topic/192748-instalowanie-stockowego-romudebrandingunbricking-flashtoolem/ Kiedyś identycznym sposobem robiłem to na XPerii SP i wszystko przebiegło bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Do soniaków jest też dedykowany program od Sony, pod nazwą Sony PC Suite. On też wgra najnowsze oficjalne oprogramowanie i jest prosty jak budowa cepa. Wystarczy w zakładce aktualizacja kliknąć napraw telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
mates1995 0 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Okej dziękuję bardzo za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie, rozmawiałem z pewnym Panem na olx, wszystko cacy, pudełko, faktura v23%, ładowarka, telefon oczywiście oraz karta gwarancyjna, która ma ten sam numer zakupu co faktura, lecz nie jest podpisana w miejscu "akceptuj warunki niniejszej gwarancji - podpis klienta". czy to jakiś problem? czy mogę to ja podpisać czy napisać sprzedawcy aby to podpisał przed wysyłka ? Edytowane 6 Listopada 2015 przez mates1995 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Wystarczy sam dowód zakupu. Nie musisz nic podpisywać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts