Diabolo1996 0 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam, zaznaczam iż nie mam pojecia w jakim dziale to umiesic także piszę tutaj. Więc tak odłożyłem więcej kasy i wstrzymałem się z zakupem aby zwyczajnie kupić coś lepszego, Problem w tym, iż komputer nie moze zajmowac duzo miejsca i najlepiej gdyby miał jak najmniej kabli. Chciałbym też aby w przyszłści była możliwość rozbudowy. Dlatego mam pytanie czy istnieje komputer All in One z wymiennymi podzespołami? (chodzi mi o desktopowe karty graficzne) z początku chciałem laptopa na MX3 lecz dostępność układów graficznych jest bardzo niska. Ew rozmyślałem nad Dell Alienware + Dell ampfiler? (daje możliwość podłączenia zewnętrznej karty graficznej coś jak eGPU) Dzieki serdeczne za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kajsks 35 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Kiedy zamierzam kupić komputer? : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora i model : Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Cytuj Link to post Share on other sites
xNice 5 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Na aliena wydasz kupę kasy. Złóż desktop z r9 nano albo gtx 970 i tez będzie mały. Cytuj Link to post Share on other sites
Diabolo1996 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Zastosowanie komputera : Głównie Gry Maksymalna kwota : 3600zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : Jak najszybciej Których części potrzebuję : wszystkich Czy będę podkręcać sprzęt? : Możliwe Rozdzielczość mojego monitora i model :- Specjalne wymagania :Jak najmniej kabli (zwykły mini-itx nie wchodzi w gre, Albo laptop albo All In One) Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :- Własna propozycja zestawu :- Inne :Są komputery All In One z wymienną kartą graficzną?(desktopową) ew, gdzie da się kupić karty graficzne do laptopów? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Naprawdę ten zestaw musi być aż tak mały ? Zestaw razem z monitorem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Diabolo1996 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 moze byc wiekszy ale:- stalowa pancerna obudowa- mile widziana mozliwosc montazu chlodzenia wodnego- mysz i klawiatura bezprzewdowa- w pózniejszym czasie sli/cf badz karta z 2 rdzeniami (odpowiednio atx lub micro atx)- monitor z mozliwoscia montazu sciennego- lepiej 4k czy 144hz?- jest jakis odpowiednik matryc na amoled od samsunga?cena 3600zł za jednostke PC oraz mysz i klawiature Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Masz chyba za duze wymagania co do twojego budzetu Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Za 600+ masz w miarę "pancerne" obudowy (nie pamiętam konkretnych modeli, ale chyba CosmoII do takich należy) tylko że to już zostawia tobie tylko 3k na resztę, procek liczmy ~1k, mobo+ram+chłodzenie+zasilacz kolejny 1k i 1k na grafikę (jak 960 4GB). Więc tak troche możesz się nie zmieścić z takimi wymaganiami. A co do matrycy to tak IPS z wyższej półki (czyli kolejne 2000 najmniej jezeli 4k koreański monitor byś ściągał). //Edit: Co do kabli to lan+zasilanie+video+dźwięk to minimum jakie da się osiągnąć i będzie w miarę sensowne. Edytowane 5 Listopada 2015 przez Tankersss Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Zdecydowanie poniosło Cię z tymi wymaganiami .... Zejdź na ziemię. Cytuj Link to post Share on other sites
Diabolo1996 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 ok to inaczej 3600zł za całą puszkę bez monitora. Corsair 300R nie bedzie dobra? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Jeżeli już, to 330R albo PAX od SPC. Przeskakujesz na pełnego ATX ? Cytuj Link to post Share on other sites
Diabolo1996 0 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Wyjścia innego nie widzę. Piesek kocha bardziej metale i kable niż bekon x.x zależy mi aby tego nie zniszczył. Ostatnio pogryzł mi całą obudowę Zalman t4 [*], kochany psiak chciał żebym miał dwa kable HDMI bo jeden nie wystarcza. Na ekranie tabletu mam pamiątke po jego kłach a na kablach od słuchawek więcej cyny niż kabla biurko też mam małe większego nie mam jak dać i staram się kombinować w inny sposob. Cytuj Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 No to może zrób sobie jakiś pokój multimedialny, do którego nie będziesz wpuszczał tego psa no bo przecież szkoda trochę tych elektronicznych sprzętów No chyba, że warunki mieszkaniowe Ci na to nie pozwalają no to trudno. Cytuj Link to post Share on other sites
greedycat 16 Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Pies wie co dobre Pomyśl może nad zawieszeniem komputera na ścianie. Jeśli będzie stał tam, gdzie psina ma łatwy dostęp nie wróżę mu długiej przyszłości. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Coś dla Ciebie - KLIK Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts