Skocz do zawartości

Prośba o weryfikację składaka

Recommended Posts

Hejka,

Możecie zerknąć, czy z tym zestawem jest wszystko ok?

Pamięć: Kingston 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 HyperX Blue

Obudowa: Cooler Master Elite 370 (Black)

Chłodzenie procka: Zalman CNPS10X Performa

Zasilacz: OCZ StealthXStream2 500W

Procek: Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/

Płyta: Asus P7P55D /intel P55, DDR3 1600, GLan, 1394/

DVD: Liteon iHAS224 SATA LightScribe (black)

Dysk: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

Grafa: Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/mHDMI

Dzięki, pozdro :]

Ja bym wybrał

MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC,ale reszta jest w najlepszym pożadku

A czemu tego Cyclone'a od MSI? Jaka jest różnica?

A jeszcze mam pytanie: co myślicie nad zabraniem Zalmana z tego zestawu, a w zamian za to wrzuceniem Xeona 3440 2,53 GHz, ale wówczas już bez mocniejszego coolera, tylko zostałby ten Boxowy. Ponoć ten Xeon jest zimny jak lód, bo z lepszego wafla pochodzi. :]

A czemu tego Cyclone'a od MSI? Jaka jest różnica?

Różni się wydajniejszym chłodzeniem a co za tym idzie większymi możliwościami OC

co myślicie nad zabraniem Zalmana z tego zestawu, a w zamian za to wrzuceniem Xeona 3440 2,53 GHz

ten zalaman do tego procka będzie super

Dzięki, Dementor.

Tylko tak naprawdę jest to składak dla znajomego - nie wiem, czy będzie mi się chciało bawić/ ryzykować z OC na nie swoim kompie.

Dlatego wziąłem Zalmana z przyzwyczajenia, ale w gruncie rzeczy może nie będzie tutaj OC, więc może wówczas warto właśnie zrezygnować z Zalmana (w iekszeni mam 100 zł), i kupuję mu Xeona (dokładnie te 100 więcej), ale na BOX chłodzeniu???

nie wiem, czy będzie mi się chciało bawić/ ryzykować z OC na nie swoim kompie

nie ma już takiego ryzyka jak kiedyś z podkręcaniem procków także nie ma się czego obwiać tylko wiadomo zęby nie przeginać. Moim zdaniem lepiej kupić i zostawić i5 i do tego chłodzonko

Cyclone i wydajniejsze chłodzenie? haha Ta karta nie ma nawet fabrycznie zamontowanego radiatora sekcji zasilania... Co do chłodzenia samego GPU, to a i owszem (1-2C na korzyść MSI) ale tylko przy maksymalnych obrotach a wówczas hałas jest nieziemski...