fixon 0 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam, proszę o poradę przy doborze myszki, zwróćcie proszę uwagę na UWAGI, z góry dziękuję wszystkim za pomoc § Budżet: 200 zł § Jakiej myszki obecnie używasz: jakieś taniej za 50 zł, która była w zestawie do laptopa § Jaką masz obecnie podkładkę: z ikei za 10 zł, będę również zmieniał po wyborze myszki § Z jakich wartości DPI korzystasz: cieżko powiedzieć § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): aktualnie LoL, ale zaczynam w CSGO, dlatego potrzebuję myszki pod oba te tytuły § Ile przycisków używasz w myszce: aktualnie § Chwyt: używam clawa, ale nie będę miał problemu ze zmianą chwytu, myślę, że palm albo finger będzie ok § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1 2 2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 15 cm, dł. do nadgarstka 19/20 cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: bo chcę coś lepszego § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): I tutaj przechodzimy do sedna, nie jestem jakimś pro gamerem, dlatego też nie mam nie wiadomo jakich wymagań, powiem szczerze, oprócz samej fukncjonalności i polepszenia jakości gry względem mojej obecnej myszki, poszukuję po prostu ładnej myszki (ale w dalszym ciągu z dobrym sensorem). Aha - i poszukuję tylko i wyłącznie nowej myszki. Mam na oku 2 propozycje: -Steelseries Rival - o tej chyba wyczytałem najwięcej dobrych opini poza wycierającymi się bokami, które naprawili w najnowszej wersji 300 -Roccat Kone Pure Black edition Jestem otwarty na wszelkie inne propozycje. Co 2 wyżej wymienionych, mam obawy co do Roccata - czy ona aby nie będzie za mała i czy przy dłuższym graniu po prostu ręka nie będzie mi się meczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Rival w takim razie będzie ok. Poprawione boki są już w zwykłym Rivalu bez dopisku 300. Dla pewności możesz ją przymierzyć w Euro. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Rival w takim razie będzie ok. Poprawione boki są już w zwykłym Rivalu bez dopisku 300. Dla pewności możesz ją przymierzyć w Euro. Właśnie też o tym słyszałem, a powiedz mi proszę jeśli się orientujesz - w jaki sposób mogę zweryfikować czy jest to ta poprawiona wersja? Słyszałem, że nie ma na pudełku jakiegoś loga NiP, ale nie od końca wiem gdzie tego szukać potem na tym pudełku i czy jeszcze czymś się różni żeby wiedzieć, że ma ona poprawione te boki? Od razu pytanie - czy Rival 300 występuje tylko w tej wersji kolorowej CSGO? I czy warto dopłacać do tego modelu około 80 zł (czym się różni od klasycznego Rivala)? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Na górze pudełka. Teraz raczej nie znajdziesz sztuki ze starej rewizji. Masz pewnie na myśli Rivala Fade - różni się tylko kolorem. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Dokładnie tak, rival fade 300, jeszcze coś słyszałem, że coś usprawnili w przyciskach? Polecasz jakąś jeszcze alternatywę dla rivala, czy tylko on wchodzi w rachubę? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Możesz jeszcze spojrzeć na CM Alcor. Trochę gorszy sensor, ale świetny kształt i dobre przyciski. Cytuj Link to post Share on other sites
VindoV 112 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Polecasz jakąś jeszcze alternatywę dla rivala, czy tylko on wchodzi w rachubę? CM Storm Alcor, albo Zowie EC1-A. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Zowie to juz nie ten budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Jakby mi się bardzo podobała to byłbym skłonny nawet dorzucić, ale strasznie one mi się nie podobają i z tego co czytałem nie ma jakiś dużych dysproporcji jeśli chodzi o jakość w porównaniu do rivala. Cytuj Link to post Share on other sites
bozydar.ciemiaczko 28 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 W takiej półce cenowej polecam Alcora - sam mam i jestem bardzo zadowolony - świetny sprzęt Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jeszcze w niższej może A4TECH XL-750BK Oscar ,zamówiłem ostatnio i nie przepłacając jestem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Sensor odstaje od wszystkich tu podanych. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Mam znajomego, który dostał w prezencie roccata xtd i chce go sprzedać po okazjnej cenie, czy wg Was będzie lepszy niż ss rival? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Zależy, jaka to cena. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Na poziomie rivala. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Zwykły XTD ma sensor z hardware'ową akceleracją na poziomie 5-7%, dlatego jednak poszedłbym w stronę Rivala, chyba, że kształt XTD bardziej Ci pasuje. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 (edytowane) Chodzi mi o kone pure xtd 8200 dpi i z tym samym sensorem który ma rival, o tym mowisz? Edytowane 8 Listopada 2015 przez fixon Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Nie ma XTD z tym samym sensorem co Rival: XTD - ADNS-9800 XTD Optical - ADNS-S3988 Rival ma PMW3310. Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Moj błąd, chodziło mi o 3988, wiec jak sprawa wyglada, lepsza od rivala czy porównywalna? Cytuj Link to post Share on other sites
fixon 0 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Moj błąd, chodziło mi o 3988, wiec jak sprawa wyglada, lepsza od rivala czy porównywalna? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Porównywalny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts